Werner Heisenberg

In Glogpedia

by IASLfiq
Last updated 7 years ago

Discipline:
Science
Subject:
Physics
Grade:
10

Toggle fullscreen Print glog
Werner Heisenberg

http://media-2.web.britannica.com/eb-media/65/21065-004-49A411FF.jpg

Anna Villar Navarro4t ESOCurs 2014/2015Assignatura: Física i QuímicaProfessor: Esteve MoréData d'entrega: 8 Gener 2015

-El seu nom complet era Werner Karl Heisenberg.-Va nèixer el 5 de Desembre de 1901 a Würzburg (Alemanya) i va morir el 1 de Febrer 1976 a Munic (Alemanya)-Va ser un prestigiós físic alemany que va guanyar un Premi Novel de Física l'any 1932 per els seus treballs de Física Quàntica.

Dades principals

-Al 1920 va iniciar un grau de matemàtiques amb el professor Ferdinand von Lindemann, però ell el va refussar perquè es jubilaria. Ell el va recomanar que fes un grau de física amb Arnold Sommerfeld i ho va acceptar.-El seu somni era treballar en la teoría de nombres, però poc a poc es va decantar a la física.-Va intentar treballar en la teoría de la grabetat (Albert Einstein) pero li van recomanar que es centrés en la Teoría atòmica.

-Després de treure's el grau (1923), va viatjar a Göttingen per fe d'ajudant de Max Born. El 1924 va viatjar a Copenhaguen on va conèixer a Niels Bohr.-Al 1925, va desenvolupar la seva teoría de la Física Quàntica (va centrar els seus esforços en l'estat inicial i el final, ignorant què passava entremig); i agrupava les dades en quadres de doble entrada(va resultar que aquesta teoría havía estat estudiada per els matemàtics i era la Teoría de Matrius),però al veure que la multiplicació no era commutativa, va fer que ell anunciés el Principi d'incertesa. Gràcies a això va aconseguir el premi Nobel al 1932.-L'any 1932 va anar a una universitat de Munic a fer de professor, però els Nazis van eliminar tota teoría física d'arrels jueves (Relativitat i mecànica quàntica) i per això va acceptar ajudar a Hitler a construir una arma atòmica, però no es va aconseguir perquè els càlculs eren erronis(es va descobrir al 1995)(tots pensaven que els investigadors havíen parat perquè Hitler volia fer una bomba)

Biografía (estudis)

Reconeixements:-Al 4 març de 1995, Freimut Börngen va descobrir un asteroide i el va anomenar Heisemberg (13149) en el seu honor.

Recerca científica


Comments

    There are no comments for this Glog.