Vaixell de vapor

In Glogpedia

by anaerill
Last updated 6 years ago

Discipline:
Science
Subject:
Technology
Grade:
9

Toggle fullscreen Print glog
Vaixell de vapor

John Fitch, nascut a Connecticut el 21 gener 1743 era rellotger de professió.

VAIXELL DE VAPOR

-Un vaixell de vapor és un vaixell propulsat per màquines de vapor, actualment en desús, o per turbines de vapor.-També anomenat de manera molt menys freqüent piróscafo.-Va ser creat per John Fitch, al 1787.

Valent-se de la idea de John Fitch, va ser l'enginyer Robert Fulton qui va aconseguir explotar comercialment l'ús dels vaixells a vapor. Després de ser contractat per l'empresari de navegació Robert. R. Livingston, Fulton va construir el 'Clermont' en 1807 -considerat com el primer vaixell de vapor que va tenir èxit comercial en aigües

PERFECCIONAMENTS DEL VAIXELL DE VAPORMés tard, van canviar per complet la fesomia dels vaixells, fent desaparèixer les veles. Al 1894 s'introdueix la turbina de vapor de mans de Charles Algernon Parsons, posada en Servei al Turbinia. Al 1897, Joseph Ressel va donar amb el disseny definitiu i eficaç d'hèlix, que serà utilitzat fins als nostres dies.Aquest mateix any, 1897, Rudolf Diesel desenvolupa el motor dièsel, basat en la combustió interna d'un altre combustible fòssil, aquesta vegada derivat del petroli. Aquest fita suposarà a la llarga la fi dels vapors de la mateixa manera que el motor de vapor va suposar la fi de la vela.

Dibuix de l'aparell de cilindre i pistó a vapor de Denis Papin, any 1690.

Your text here

En 1819, el Savannah va ser el primer vaixell de vapor que va creuar l'Atlàntic, en 25 dies.

Your headline here

http://www.rtve.es/alacarta/videos/tres14/tres14-barco-vapor/800460/

Un petit video de la creació del vaixell de vapor


Comments

    There are no comments for this Glog.