Turizam u Hercegovini

by mirza2001mo5659de8336c11
Last updated 5 years ago

Make a copy Make a copy function allows users to modify and save other users' Glogs.

Discipline:
Science
Subject:
Geostudies
Grade:
5,6,7,8,9

Toggle fullscreen Print glog
Turizam u Hercegovini

Turizam

Your text he.Od turističkog značaja svakako je i tradicionalno takmičenje u skokovima s ovog mosta, koji imaju jako dugu historiju.[1] 15. augusta 2015. Stari most bio je i domaćin takmičenja iz Red Bull Svjetske serije u ekstremnim skokovima u vodu, što je također imalo turistički značaj.

Stari most je čuveni most preko rijeke Neretve u Mostaru. Sagrađen je između 1557 - 1566 godine, djelo turskoga graditelja Hajrudina.9. novembra 1993.god je srušen.Nakon obnove 2004. most je uvršten na popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Poznat je kao glavni simbol Mostara i Hercegovine.

Počitelj je naseljeno mjesto u općini Čapljina, Bosna i Hercegovina.[2] Počitelj je historijsko naselje orijentalno-mediteranskog karaktera smješteno u dolini rijeke Neretve i jedna od najljepših kulturno-historijskih cjelina u Bosni i Hercegovini.

Kravice su vodopad koji se nalazi 3 km nizvodno od Vitaljine, u Studencima blizu Ljubuškog. Formiran je radom sedronosne rijeke Trebižat. Visina se kreće od 26 do 28 m, s vodenim amfiteatrom ispod vodopada prečnika 120m

Blagaj is a village-town (kasaba) in the south-eastern region of the Mostar basin, in the Herzegovina-Neretva Canton of Bosnia and Herzegovina. It stands at the edge of Bišće plain and is one of the most valuable mixed urban and rural structures in Bosnia and Herzegovina, distinguished from other similar structures in its urban layout.

Vjetrenica je najveća i najpoznatija pećina u Bosni i Hercegovini, zaštićeni spomenik prirode i turističko odredište u jugoistočnoj Hercegovini. Smještena je 300 m istočno od Zavale, na zapadnom rubu Popova polja, u općini Ravno, te 12 km udaljena od mjesta Slano na obali Jadranskog mora ( Hrvatska), odnosno 80 km od grada Mostara.

Glavatičevo is a small village in Bosnia and Herzegovina. The village lies 30km southeast of Konjic, within the wide Župa valley (also Komska Župa and Konjička Župa) (English: Parish = Bosnian: Župa) straddling the Neretva river, in Konjic Municipality, Bosnia and Herzegovina.


Comments

    There are no comments for this Glog.