treball ramon llull català

In Glogpedia

by poleman8000
Last updated 5 years ago

Discipline:
Social Studies
Subject:
Religious Studies

Toggle fullscreen Print glog
treball ramon llull català

Treball sobre Ramon Llull

Ramon Llull va nèixer a Palma de Mallorca en 1232. Era fill de Ramon Amat Llull i Isabel d'Erill, una família barcelonina acomodada. Ramon fou designat com a hereu del Regne de Mallorca el 1256, fent de senescal i patge. Blanca Picany, és la dona de Ramon.

Quatre visions de Crist crucificat li causaren una profunda impressió que el va portar a comprometre’s a complir tres vots: convertir els musulmans, escriure el millor llibre del món contra els errors dels infidels, i convèncer al Papa i als reis per fundar monestirs a fi d'ensenyar llengües als missioners.

Ramon va a Puig de Randa per fer conèixer la seva Art. apren àrab d'un esclau per poder també difondre-ho per l'Islam. Quan deixa el papat després de ser-ho, escriu “D’Amic e Amat”, “Blanquerna”, “Llibre de meravelles” i “Llibre de les bèsties”.

Va formar una escola a Miramar per poder difondre el seu Art. Se’n va a la Sorbona, París, per llegir públicament la seva Art però no l’escolten gaire. Així doncs, Ramon marxa a Tunis i parla amb gent de creences que no és la seva. Peró el matracten i l'empresonen durant un cert temps.

Parteix cap a Nàpols on predica grups musulmans i fa publica la seva Art a Celestí V. Però l'ignoren. Marxa a Armènia, Xipre i Jerusalem on sol·licità a Enric II ajut i suport per fer front als musulmans. No li fan gair cas. Ho torna a provar a Bugia, però també en surt rebutjat. Torna a París, on ensenya a la Sorbona. En un concili a Viena, proposarà diferents temes concordats amb la seva Art. Un altre intent inútil.

Torna a Tunis i Jaume II d'aragó li dona suport. Finalment , morí. Actualment està enterrat a l’església de Sant Francesc de la Ciutat de Mallorca on hi descans en pau.

Vida de Ramon Llull en vídeo

El Llibre d'Amic e Amat conté una metàfora moral per a cada dia de l'any que, segons Ramon Llull, és suficient per a tot un dia de reflexió en les meravelles de Déu.

Martí AranPol ArgelichJordi AznarGrup 7

Gèneres:·Prosa filosófica i científica:-Llibre de contemplació -Arbre de Ciencia·Obra narrativa:-Llibre de meravelles-Llibre de les besties·Obra poètica:-Cant de Ramon-Llibre d’Amic e Amat

EiximpiEra una comparació o exemple que Ramon Llull introduïa en els seus llibres perquè el lector entengués més la seva filosofia.Finalitat del eiximpiQue el lector entengués més la filosofia i tema (de que tracta) del llibre.

Idiomes:Català, Llatí, Àrab, Provençal, Francès i llengua Vulgar.Per escriure utilitza el català i el àrab: els més propers a la seva gent.

raonament automàtic: un procediment mecànic que raona per si mateix = la informàtica actual.

Un autèntic geni!!!!!!


Comments

    There are no comments for this Glog.