Stijlleer haardracht

by Arlyne
Last updated 7 years ago

Discipline:
Language Arts
Subject:
English Language Learners ELL, ESL EFL

Toggle fullscreen Print glog
Stijlleer haardracht

De vroeg Renaissance vrouw: * De kapsels waren hoog opgestoken.* Ze maakten gebruik van valse vlechten, parelsnoeren, netjes en juwelen.De vroeg Renaissance man:* Men deed het haar vanaf de kruin rond naar alle kanten maar liet het in de nek achter de ooren groeien.

Stijlleer: haardracht Decraemer Arlyne 4Be

De laat Renaissance vrouw:* Het kapsel noemt 'en auréole'* Het kapsel werd smal en hoog gemaakt. * Het haar werd overeind gehouden met metaaldraad.De laat Renaissance man: * Het werd in deze tijd weinig veranderd. * De baarden werden nu ook gedragen door jongere mannen.

De hoog Renaissance vrouw: * Het haar had een middenschijding.* Je zag enkel het voorste haar.* De Franse muts leek op een hoefijzervormide diadeem.De hoog Renaissance man:* Vanuit de kruin werd het haar naar alle kanten gekamd* Er was geen middenscheiding* Baard en snor waren aanwezig

Mijn thema gaat over de haardracht. Het uiterlijk was zeer belangrijk in de Renaissance. Ze besteden er veel tijd aan. Hier bespreken we de haardacht van de vroeg, hoog en laat Renaissance. Zowel de mannen als de vrouwen. Er bestaan verschillende soorten kapsels die men droegen. Er komen een paar kapsels in voor bij ons.

https://www.youtube.com/watch?v=9wr10j2nUJ4Op deze weblink vindt u een filmfragment. U moet vooral letten op de haardracht.


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.