Statue of Liberty

by gndrea
Last updated 4 years ago

Discipline:
Social Studies
Subject:
World Culture

Toggle fullscreen Print glog
Statue of Liberty

És un dels monuments més famosos de Nova York, dels Estats Units i d'arreu del món.

Your text here

Va ser donada per França als Estats d'Units d'Amèrica el 1883 com a commemoració del centenari de la independència nord-americana i com a record de la llarga amistat entre ambdós països. L'estàtua va ser inaugurada el 28 d'Octubre del 1886.

Statue of Liberty

CONTEXTUALITZACIÓ HISTÒRICA

Està situada a l'entrada del port del riu Hudson, a la rocosa Illa de la Llibertat (abans Illa de Bedloe), al sud-est de Manhattan, com una benvinguda a tots aquells que arriben a Nova York. Està construïda amb un marc d'acer cobert amb planxes de coure, sobre una base de granit. Té una alçada de 93 metres (incloent-hi els 47 metres del pedestal) i en dies molt clars, és visible fins a 65 quilòmetres de distància.L'estàtua representa una dona en posició vertical que porta un vestit llarg i amb orgull una torxa en una mà. Mentre que, a l'altra mà sosté un llibre on hi ha gravat la data de la firma de la declaració d'Indepèndencia dels Estats Units d'Amèrica, escrita amb nombres romans: JULY IV MDCCLXXVI (4 juliol 1776).Actualment , l'estàtua presenta aquesta coloració verdosa degut a l'acció de reaccions químiques produïdes per les sals de coure.

CARACTERÍSTIQUES DE L'ESTÀTUA

Your text here

Your text here

La torxa que sosté a la mà està recoberta amb làmines d'or i representa la flama eterna de la llibertat. A més, hi ha un altre aspecte que simbolitza la llibertat: les cadenes trencades que hi ha al peu de l'estructura.Al cap porta una corona de set puntes que representen els set mars i continents del planeta. Els dissenyadors es van inspirar en el famós Colós de Rodes.L'estàtua està orientada cap a l'est, en direcció a Europa. Per això, el monument s'ha convertit en un símbol de benvinguda als immigrants europeus que cercaven llibertat o oportunitats al nou continent ja que era el primer que veien després de travessar l'oceà atlàntic. Però també s'ha convertit en un símbol universal de la llibertat, d'aquí el seu nom.

SABEU QUÈ...?


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.