Sorpreses de colors

In Glogpedia

by lorefertena
Last updated 6 years ago

Discipline:
Arts & Music
Subject:
Graphic Arts

Toggle fullscreen Print glog
Sorpreses de colors

AUTOR: Chuck MurphyEDITORIAL: Combel EditorialANY D'EDICIÓ: 2003Nº DE PÀGINES: 10 pàgs

A partir 1 any

“Sorpreses de colors” és un llibre diferent i curiós pels més menuts, perquè en ell es poden treballar els diferents colors d’una forma més basada en el joc.A més a més, és un llibre que es troba ple de sorpreses com bé diu el mateix títol, ja que incita als infants a treballar la seva imaginació i aquest afecte de sorpresa de no saber el què hi ha, i a la vegada endevinar què s’amaga a sota de cadascuna de les solapes de les taques de colors.

L’activitat proposada per portar a la pràctica aquest llibre seria anar introduint els diferents colors a l’aula a través d’una forma més basada en el joc i la interacció amb els infants. És a dir, la mestra en un primer moment els hi ensenyarà cadascun dels colors perquè tinguin un primer contacte visual, sense destapar la pàgina final amb el fons marí de tots colors.

Lorena Fernández Tena

Sorpreses de COLORS

Activitat proposada

Aspectes literaris principals

La tria d’aquest llibre ha estat tenint en compte tot una sèrie d’aspectes literaris principals. Per començar, per la seva mida petita que és adequada. Tot seguit, pel seu format curiós diferent del tradicional sense tapes dures i de cartó, i per dins compost amb diferents solapes en forma de quadrats de colors que es converteixen en un animal del color que s’està treballant en cadascuna de les pàgines. El qual permet que sigui un llibre molt entenedor i clar.

També perquè es tracta d’un llibre de poques pàgines, i cada plana la distingeix amb una pàgina blanca i l’altra negra. I al mig en cadascuna d’elles, hi ha el quadrat de diferent color destacant-lo com a element protagonista del llibre.

En definitiva, perquè es tracta d’un llibre bastant sorprenent i divertit pels més menuts, ja que passaran una bona estona bocabadats amb la mirada fixa observant i aprenent els diferents colors.

Seguidament, un altre dia la mestra tornarà a presentar el llibre indicant amb el dit cadascun dels colors per veure si l’han après i si són capaços de distingir-los, tot desplegant les solapes i creant aquest afecte de sorpresa descobrint el que s’amaga a sota de cadascuna amb l’objectiu de potenciar la seva imaginació.

Un altre dia, tornarà a presentar el llibre però aquesta vegada ho farà interactuant amb els infants i intentant endevinar el color i el que s’amaga darrere de cadascun. Tot seguit, destaparà la solapa del final tot presentat un fons marí amb una gran diversitat de colors. Posteriorment,hauran de dir quins colors hi observen amb l’objectiu de treballar els diferents colors. Finalment, aquest llibre el deixarem a l’aula perquè estigui a la disposició dels infants.

A més a més, es tracta d’un llibre amb molt poc text, ja que és molt visual pels infants. Però sobretot és molt sintètic en el sentit de què a sota de cada quadre de color posa el nom perquè quedi ben clar de quin color es tracta amb lletres ben clares. Després, per les il•lustracions pop ups i aquest afecte de sorpresa que crea, descobrint quin dibuix d’animal apareixerà.


Comments

    There are no comments for this Glog.