Socials, els musulmans en terres Valencianes.

by silllopisor
Last updated 4 years ago

Discipline:
No category
Subject:
No topic

Toggle fullscreen Print glog
Socials, els musulmans en terres Valencianes.

Església de Sant RocEl temple que ara veiem està ubicat sobre una antiga mesquita, on els mudèjars s’hi reunien per a la pregària i per escoltar les decisions dels responsables de l’aljama. Quan fou erigida la parròquia de Sant Roc (1535), la mesquita fou reconvertida en temple cristià, amb poques intervencions constructives.

Casa AbadiaHem deixat arrere la plaça Alonso, on antigament hi havia el portal del Raval, i hem enfilat el carrer per on discorria la muralla fins la torre visible al final de la pujada. Aquesta muralla separava la Vila de la moreria o Raval. Ens trobem davant la Casa Abadia, que és la vivenda dels rectors de la parròquia de Sant Roc.

Castell de Santa AnnaConstruït de nova planta entre 1529 i 1545, la posició de la fortalesa permetia a la seua guarnició disposar d’una perfecta visualització de la línia de costa, mantenir el domini de les altures i exercir un control dissuasori sobre la població de la moreria. La seua dotació d’armes, en 1585, era de set peces d’artilleria entre sacres, colobrines i morters… Precisament, a causa de la irrupció de l’artilleria en la guerra moderna, les construccions militars renaixentistes (forts) no busquen la verticalitat i altura dels castells medievals, sinó que es caracteritzen per torres redones i murs atalussats, més forts i menys visibles al foc enemic.

Pou d’Alzina Aquest singular racó, custodiat per la teranyina viària morisca esdevé una feliç troballa als nostres ulls. Els desnivells i racons que modelen aquest espai respiren una tranquil·litat contagiosa. El Pou d’Alzina, l’element distintiu del carrer, prompte atrau les mirades per la robusta senzillesa de la seua fàbrica i l’harmònica integració amb l’entorn.

Antic cementeri mudèjarAcí els musulmans podien ser enterrats seguint els seus propis costums: banys rituals, embolcallament en mortalla de dues peces sense costura, pregàries, ruixat del cos amb aigua perfumada i enterrament a la tomba excavada en la terra amb el cap mirant cap a la Meca (fins al pit si era per a una dona, i fins la cintura si era per a un home).


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.