Sigurnost Bežične Mreže

In Glogpedia

by Martamarta5
Last updated 7 years ago

Discipline:
Science
Subject:
Computer Science

Toggle fullscreen Print glog
Sigurnost Bežične Mreže

IEEE 802.11 STANDARD

Sigurnost bežićnih mreža osigurana je 802.11 standardima. Početni standard za zaštitu mreže, WEP, se vrlo brzo pokazao potpuno neučinkovitim. Sa današnjim prosječnim prijenosnim računalom i odgovarajućim softverom moguće ju probiti tu zaštitu u par minuta. Kako bi se ispravili nedostatci WEP standarda stvoren je novi standard, WPA, odnosno WPA2 kao konačni oblik specifikacije.

Sadržaj

Servis set identifikator je jedinstvena, znakovno osjetljiva, alfanumerička vrijednost koja se koristi od strane bežičnih LAN-ova kao mrežno ime. Imenovanje se koristi u svrhu segmentiranja mreža, kao najjednostavnija sigurnosna mjera te u procesu pridruživanja mreži.

SSID

Postavljanjezaštite na WPA standard sa AES standardom kako bi ostvarili maksimalnu zaštitu. Preporuča što prije prijeći na neki oblik WPA zaštite.Za sada je jedini dostupni napad na WPA zaštitu koji omogućava potpun pristup mreži onaj sa pogađanjem lozinke. Kod kućnih korisnika jačina zaštite ovisi izravno o dužini lozinke.

Zaključak

Sigurnost mreže od iznimne je važnosti jer posljedice nezaštićene mreže mogu biti vrlo štetne, kao npr. krađa osobnih podataka, bankovnih kartica i računa, visoki računi za korisnike koji imaju ograničene pakete i sl.

Sigurnost bežične mreže

Video

Zašto?


Comments

    There are no comments for this Glog.