Sigmund Freud

In Glogpedia

by sgbcd8a
Last updated 6 years ago

Discipline:
Science
Subject:
Scientific Biographies

Toggle fullscreen Print glog
Sigmund Freud

.

Sigmund Freud

Va néixer a Příbor, Áustria, al 1856.Va estudiar neurologia a la Universiat de Viena, i més tard va començar a interessar-se en la hipnosi i en com podia utilitzar-se per a ajudar els malalts mentals. Més endevant es va centrar en el psicoanàlisi. Freud es va concentrar en el transotrn de conversió i en la neurosi.

L'Allò, el jo i el superjò

És la teoria del psicoanàlisi amb la que Sigmund Freud va intentar explicar el funcionament psíquic humà, postulant l’existència d’un “aparell psíquic” que te una estructura particular. Va sostenir que aquest aparell està dividit en tres parts: L’Allò, el jo i el superjò” i comparteixen diferents funcions. - L'allò és la part primitiva, desorganitzada i innata de la personalitat , l'únic propòsit és reduir la tensió creada per impulsos primitius relacionats amb la fam, el sexual , l'agressió i els impulsos irracionals . Comprèn tot el que s'hereta o està present en néixer .- El Jo te com a fi complir els desitjos de “l’allò” amb el mon exterior. El Jo evoluciona amb la edat i amb les diferents exigències de “l’Allò”. - El Superjò és la part que contraresta a “l’Allò”, i representa els pensaments morals i ètics rebuts per la cultura.

Webs d'informació

- http://es.wikipedia.org/wiki/Sigmund_Freud-http://www.pensament.com/filoxarxa/filoxarxa/terc0027.htm-http://www.euroresidentes.com/suenos/freud_teoria_suenos.htm

Biografia

Příbor, Áustria

Universitat de Viena

1856-1939

A la seva obra més important Freud planteja que els somnis són una realització al·lucinatòria de desitjos i una via privilegiada d'accés a l'inconscient, mitjançant l'ús del mètode interpretatiu fundat en l'associació lliure dels símbols més importants del somni. El text és important ja que Freud exposa de forma sistemàtica la seva primera teoria sobre l'aparell psíquic.

La interpretació dels somnis


Comments

    There are no comments for this Glog.