Salvador Espriu

In Glogpedia

by mariasdfgh
Last updated 4 years ago

Discipline:
Language Arts
Subject:
Writers Biographies

Toggle fullscreen Print glog
Salvador Espriu

Estil

Caracteritzat per la barreja d'un intel·lectualisme extrem i d'un descriptivisme sovint caùstic, te una gran singularitat, la riquesa idiomàtica, la complexitat temática, la capacitat per retratar temes transcendents de l'història, i fins i tot, la representativitat histórica que va aconseguir a partir dels anys seixanta, converteixen la seva obra en una de les més importants de la literatura catalana del segle XX.

Obres rellevants

1) Antígona (1930)2) Cementiri de Sinera (1946) primer llibre de poesia.3) Primera història d'Esther (1948)4) Final del laberint (1955)5) La pell del brau (1960) llibre amb més ressò de l'autor.

Curiositats

.-Mite de Sinera; anagrama d'Arenys de Mar, la vila de la qual provenien les famílies materna i paterna d'Espriu..-Espriu aspirava a convertir-se en professor d'egiptologia a la Universitat Autònoma, aquest futur va quedar truncat pel conflicte civil i la mort del seu pare.

Biografia

Salvador Espriu(1913-1985)

Poeta, dramaturg i novel·lista catalá.L'obra de Salvador Espriu s'ha de definir a partir de dos eixos; la recerca de la diversitat i l'aspiració a l'unitat. Es va iniciar a la literatura al 1929 amb una edició del llibre Israel.Al 1930 va ingressar a l'universitat de Barcelona, on es va llicenciar en dret i història, amb estudis de les llengues clàssiques. Al 1939, després de la caiguda de Barcelona va escriure l'obra teatral Antígona. Es un dels escriptors més funcionaris del segle XX. Va decidir escriure poesia per les facilitats de publicació, tenía menys entrebancs en la censura. Els quatre llibres 'Les hores', 'Mrs.Death', 'El caminant i el mur' i 'Final del laberint' formen l'anomenat cicle líric amb aspectes grotescos i satírics. La poesia d'Espriu va ser valodara des del realisme. Els anys setanta i vuitanta la seva obra es va dispersar.

Salvador Espriu recita La pell el brau.


Comments

    There are no comments for this Glog.