Rubens' Portfolio

In Glogpedia

by evabente1
Last updated 8 years ago

Discipline:
Arts & Music
Subject:
Museums and Galleries
Grade:
12

Toggle fullscreen Print glog
Rubens' Portfolio

Iedere kunstenaar heeft een portfolio. Zie hier die van Rubens.

St. Carolus Borromeuskerk

Rubenshuis

In deze kerk vindt je veel beelden en schilderijen van mij. De stijl van de kerk is Barok,, wat ik erg mooi vind. Kenmerkend aan de stijl is het gebruik maken van overdaad om indruk te maken op de bezoeker. Dat is bij deze kerk zeker gelukt, er zijn meer dan 50 kunstwerken van mij te vinden. Ook al bestaat de kerk uit een paar kleine ruimtes en een grote ruimte, toch vormt het een geheel.

De slaap van Silenus

Op dit relief heb ik een klassieke mythe uitgebeeld, namelijk 'De slaap van Silenus'. Dit keer heb ik materialen gebruikt waar ik niet heel vaak mee werk. Brons om de figuren weer te geven en Lapis Lazuli voor de hemel. Ik laat me vaak inspireren door de Klassieke Oudheid en myhtes zal men dan ook vaak in mijn kunstwerken terug vinden.

De meeste tijd breng ik door in mijn huis en atelier. Overal staat of hangtmijn werk. Niet alleen mijn kunstwerkeninspireer ik op de Klassieke oudheid, maar ook mijn huis zelf. Zo staan ophet portiek twee levensgrote beelden van goden. Het huis is voornamelijk geinspireerd op Italiaanse Renaissance-paleizen. Ook de tuin heb ik in Vlaams-Italiaanse Renaissance stijl inlaten richten waardoor het een geheel vormt metde andere gebouwen en de tuin, die allen in barok zijn. Mijn atelier is in uitbundige zuidersebarok. Mijn ingrepen - het halfronde 'Pantheon',het atelier, de portiek en de tuinaanleg- verlenenhet huis naar mijn idee de uitstraling van een Italiaans 'palazzo'.

Het Rubenianum

Ik maak niet alleen schilderijen en beelden, maar ook wandtapijten en plafondschilderingen. Een paar daarvan hangen nu tegen over mijn huis, in het Rubenianum.

Rubens' portfolio

De slaap van Silenus


Comments

    There are no comments for this Glog.