Rosalind Franklin

In Glogpedia

by mcasadellamo
Last updated 5 years ago

Discipline:
Science
Subject:
Scientific Biographies

Toggle fullscreen Print glog
Rosalind Franklin

Rosalind Franklin va néixer en una família jueva amb una situació econòmica privilegiada a Notting Hill, Londres. Des de petita, ja va començar a demostrar una gran intel·ligència i molta perspicàcia, tant que als 15 anys ja tenia clar que volia ser de gran: una dona de ciències.Amb tant sols 18 anys ja es va matricular a la Universitat de Cambridge i va començar la seva carrera de química l’any 1938.Després de nombrosos reconeixements científics, al 1941 va començar a treballar com l’assistent oficial d’investigació a la Asossiació d’Investigació d’Utilització del Carbó Britànic. Allà va estudiar la porositat del carbó i després de 4 anys va rebre un premi gràcies a la seva tesi “La química física dels col·loides orgànics sòlids”.La seva principal contribució a la ciència va ser la imatge de l’estructura de l’ADN mitjançant tècniques dels raigs X, que més tard va mostrar a James Watson i Francis Crick i va arribar a ser una inspiració directa per les seves investigacions. Watson i Crick van publicar aquests descobriments, sobre l’estructura de l’ADN, el 1953 i van rebre el premi Novel de física al 1962, quatre anys després de la mort de Franklin. Rosalind Franklin va morir l’any 1958, els 37 anys, d’un càncer d’ovari que podria ser conseqüència dels seus treballs amb els raigs X.

INTRODUCCIÓ

1920 - Va néixer.1938 - Començà la carrera de química.1941 - Treballà d'assistent en una investigació.1951-1953 - Va estar molt a prop de descobrir l'estructura de l'ADN.1956 - Li van detectar càncer d'ovaris.1958 - Va morir.

Rosalind Elsie Franklin (Londres, Anglaterra, 25 de juliol de 1920-16 d’abril del 1958) va ser una científica britànica reconeguda pels seus descobriments en l’estructura de l’ADN. Està considerada com a una figura clau del segle XX per la comunitat científica.

Aquesta famosa foto 51 mostrava la cara B de l’ADN amb la seva columna vertebral i va ser realitzada mitjançant un difractòmetre de raigs X.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Rosalind_Franklinhttp://www.lavanguardia.com/hemeroteca/20130416/54369468900/rosalind-franklin-adn-cientifica-descubridora-biofisica-cristalografa-nobel-rayos-x.htmlhttp://www.rosalindfranklin.edu/RosalindFranklin.aspxhttps://www.sdsc.edu/ScienceWomen/franklin.html

ROSALINDFRANKLIN

BIOGRAFIA

Línia del temps

Estructura ADN

Projecte 2.- Pau, Manel, Esteban i Marta

Webgrafia


Comments

    There are no comments for this Glog.