Roger Olmos Illustrador

In Glogpedia

by carlaarasa
Last updated 5 years ago

Discipline:
Arts & Music
Subject:
Artist Biographies

Toggle fullscreen Print glog
Roger Olmos Illustrador

BIOGRAFIARoger Olmos Pastor, va néixer el 23 de Desembre de 1975 a Barcelona. Va enfocar els seus estudis cap al món de la il·lustració. Estudia a l'escola d'arts i oficis Llotja Avinyó de Barcelona on s’especialitza en il·lustració infantil. L’any 1999 es seleccionat per la Fira Internacional del llibre infantil de Bolonia, on coneix la seva primera editorial, Kalandraka. Al 2002 publica el seu primer llibre “Tio Lobo”. Des de llavors publica més de cinquanta títols a nivell nacional i internacional. Té també experiència com a il·lustrador en diferents projectes de publicitat, televisió i revistes.A més d’intervencions i xerrades per a l’Institut Cervantes, Roger Olmos també col·labora en el màster universitari de Llibre il·lustrat i animació audiovisual de la facultat de belles arts de la Universitat de Vigo, així com en diversos cursos a Barcelona i Italia.Al llarg de la seva trajectòria ha aconseguit múltiples premis d'il·lustració com els Premis White Raven, Premi llibreter 2006 i Premi Lazarillo i el seu treball ha estat seleccionat en Ilustratrarte, Portugal, 2006; per a la Fira Internacional de Llibre Infantil de Bolonya en 1999, 2002 i 2005; per a la Biennal d'Il·lustració Infantil de Bratislava 2011 i 2013.

Per què ens agraden aquestes il·lustracions?-Educació de la cultura visual-Creativitat- Imaginació-Art visual

Artist

Roger OlmosIl·lustrador

Autora: Elisenda Queralt Edat: De 4 a 8 anysPremi Hospital Sant Joan de Deu 2013

ESTILL'estil de les seves il·lustracions possiblement està influenciat pels llibres d'il·lustracions, gens infantils, als quals amb 6 anys Roger va tenir accés: els treballs de Froud, de Brad Holland, l'il·lustrador francès Caça. Dibuixos una miqueta sinistres i inquietants que, segons l'il·lustrador, ho van marcar per a tota la vida i li van fer evolucionar el seu imaginari d'una forma diferent.Treballa les seves il·lustracions amb oli i els aplica un petit retoc digital solament en contrastos i lluentors, ja que prefereix que la imatge final resulti el més pictòric possible.

RESUMEn Pere Totselsgustos, venedor espacial, es frega les mans: ha trobat un planeta on vendre la màquina de pessigolles. Al planeta de les Mans, un planeta on hi ha una mà de mans, la Mà Alcaldessa porta amb mà de ferro el govern, i no deixa que les mans esquerranes i les dretanes arribin a les mans. Ni deixa que la Mà Foradada fiqui les grapes als estalvis de l’ajuntament. I encarrega a les Manetes que ho arreglin tot… Picaran de mans, amb l’oferta d’en Pere? O el venedor haurà de marxar amb les mans buides?

http://rogerolmos.blogspot.com.es/

PER QUÈ L'HEM TRIAT ?És una història divertida i sorprenent, i força diferent per als més menuts cansats d’històries típiques i clàssiques i que busquen alguna cosa que els sorprengui. I aquest il·lustrador ha aconseguit a través dels seus dibuixos, crear un món de fantasia on els protagonistes de la historia que són unes simples mans, siguin una comunitat amb molta vida com una altre, diversa de personalitats i caràcters. A més, les il·lustracions són molt abstractes, esbojarrades i surrealistes, i això permet obrir les portes als infants a imaginar i a ser creatius. A part, ens ha agradat per què els dibuixos són plens de lluminositat, colors vius i d’expressivitat, que són el complement perfecte a aquestes pàgines, que fan meravellar als més petits i sorprendre als grans.


Comments

    There are no comments for this Glog.