Next-Gen

Rin

by YasYas
Last updated 5 years ago

Discipline:
No category
Subject:
No topic
Grade:
6

Toggle fullscreen Print glog
Rin

El riu Rin

Hi ha tres canals importants sobre el Rin:1) El canal Rin - Main - Danubi.2) El canal Rin-Roine-Saona.3) El canal de Alsacia.

Un riu... Un desti

El riu Rin és la via fluvial més utilitzada d'Europa.Neix en els Alps suïssos, on s'ajunten el Rin anterior que ve del massís de Saint-Gothard, i el Rin posterior que ve del massís de Adula.

El riu passa per Àustria i Liechtenstein, travessem el llac de Constança, arriba a Basilea, serveix de frontera entre França i Alemanya, s'endinsa en la regió industrila de la Ruhr, i gira cap a Holanda.

Té 1300 km de longitud i és navegable en un tram de 883 km, des de Basilea (Suïssa) fins a la seva desembocadura a Holanda

El Canal Rin-Main-Danubi és un canal de navegació de gran capacitat, inaugurat el 25 de setembre de 1992. Aquest canal interconnecta el Main, afluent del Rin al Danubi. Permet el trànsit de les grans barcasses, les de 350 tones, i els seus combois empesos de 3 300 tones travessen Europa, des del mar del Nord fins al Mar Negre en tres setmanes.

Gran Canal d'Alsàcia.La construcció del Gran Canal d'Alsàcia, al costat francès, a partir de 1920, va permetre que França edifiqués en el seu territori una sèrie de centrals hidroelèctriques i de preses, el que va fer baixar el nivell del Rin Com a conseqüència d'això, el 1935 , el salmó havia desaparegut totalment, convertint a més a aquest riu en el més contaminat del continent.Gràcies a la tasca coordinada dels estats riberencs, el riu ha recobrat actualment la seva puresa i el salmó va reaparèixer en les seves aigües.

El Canal del Roine al Rin és una de les grans vies navegables de França que uneixen el Rin i el Roine i per tant el mar del Nord i la Mediterrània. Té 349 km de llarg.

El reccoregut del riu Rin


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.