Prosinac

In Glogpedia

by nawya
Last updated 6 years ago

Discipline:
Resources & Tools
Subject:
Project presentation
Grade:
11,12

Toggle fullscreen Print glog
Prosinac

PROSINAC

U našoj školi učitelji su 03.12. održali VEČER MATEMATIKE e za sve učenike. Prisutni su bili roditelji u paru s djecom rapsoređeni u nekoliko centara. Igrali su razne igre koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici. Učenici su oduševljeni ovom aktivnošću i željno iščekuju sljedeću Večer matematike.

U petak 17.12.2015. u Velikoj dvorani POU održana je BOŽIĆNA PRIREDBA za sve učenike, roditelje i ostale zainteresirane građane. Nastupile su recitatorska grupa, ritmička grupa, dramska grupa razredne i predmetne nastave te zbor. Nakon priredbe u školi je održan tradicionalni svečani domjenak za učitelje na kojem smo se oprostili od učiteljice Mare Derifaj pred kojom su zasluženi umirovljenički dani. Zahvaljujemo svim učiteljima i tehničkom osoblju na trudu da i ova Božićna priredba i domjenak ugodno proteknu.

OBILJEŽILI SMO

Dobri starac sijede brade, naš dragi SVETI NIKOLA posjetio je i ove godine učenike razredne nastave. Stigao je dan ranije, 5. prosinca jer sveti Nikola ima jako puno posla ovih dana. Mora podijeliti i staviti mnogo darova u čizmice jer su djeca ove godine posebno dobra. Nikola je djeci podijelio poklone, a bili su tu i krampusi sa šibama koji su podsjetili djecu da trebaju biti dobra tijekom cijele godine.Učenici su u Maloj sali Pučkog otvorenog učilišta pripremili su prigodan program odnosno pjesme, recitacije i igrokaze za Svetog Nikolu i za djecu branitelja pod nazivom "Djeca djeci".

Dana 1.12.2015. godine posjetili smo Karemel U Kloštar-Ivaniću. Karmelićanke su zatvoreni red. Karmel u Kloštru je osnovan 1977.godine. 2003.godine je osnovan samostan u Albaniji. U samostanu može biti najviše 21 sestra, a nekada i više. Sestre su zadovoljne životom u samostanu. Mole se 7 puta dnevno, a 2 sata dnevno imaju sestrinsko druženje. Nemaju slobodnog vremena, već 8 sati rada i molitve, a nedjelja je slobodan dan. Ustaju u 5.30, a potom mole u kapelici Anđeo Gospodnji. Nakon doručka raspoređuju poslove: krpanje, šivanje, pranje suđa, čišćenje, primanje i odgovaranje na elektronsku poštu.. Svaka sestra ima svoju sobu u koju ne smiju ulaziti. Gotovo cijeli dan provedu u šutnji i molitvi. Pjevaju pjesme, psalme, veličaju Gospodina, sastavljaju molitve, mole za mir u svijetu. Imaju službu čitanja iz Biblije, molitve i na kraju idu na počinak. Za blagdane mogu pričati cijeli dan, a više slave imendane. 6 godina moraju provesti u samostanu da bi bile sigurne da je to ono što žele. Polažu tri zavjeta: čistoću, poslušnost i siromaštvo. Sviraju orgulje i gitaru, a mobitele koriste samo u hitnim slučajevima. Smatraju kako nisu zatvorene nego slobodne, a misleda smo zatvoreni mi koji brinemo o različitim problemima. Ne gledaju televizor, ali su informairane o svemu. Najvažnije im je njihovo zajedništvo i ne bi ga dale ni za što. Antea Marinov, 6.b

09.12.2015. u 11 smo krenuli u LOVAČKI MUZEJ gdje smo gledali i dokumentarni film O DIVLJIM ŽIVOTINJAMA, a zatim smo razgledali muzej gdje smo vidjeli medvjeda velikog otprilike 2 metra. Da vas ne uplašim – taj medvjeda bio je prepariran. Što smo još vidjeli? Vidjeli smo glavu losa veliku otprilike 3 metra i tešku tonu i pol, kosti Ako vas zanima što još tamo ima, posjetite Zagreb. Kasnije smo gledali animirani film „Mali princ“ koji je bio super, a ja sam čak i pročitala knjigu „Mali princ“ iako je ona za veći uzrast. Čak sam i prijateljice nagovorila da je posude. Nakon kina smo prošetali parkom Zrinjevac, Tomislavovim trgom i Trgom bana Josipa Jelačića. Bio je to divan dan, a mi četvrti razredi zahvaljujemo učiteljicama i roditeljima koji su nam omogućili izlet. Anđelina Bogati Hegol , 4.a

POSJETILI SMO

U subotu 12.12.2015. započela je manifestacija BOŽIĆ U IVANIĆUgdje su nastupili i naši učeniciU sklopu programa koji se odvijao na pozornici na Trgu Vladimira Nazora mogao se vidjeti izdvojeni dio Božićnog progama OŠ Đure Deželića Ivanić-Grad.Učiteljica Petra Pavlić i Mihaela Njegovec su sa svojim učenicima prodavale ukrase koji su nastali na likovnoj i kreativnoj grupi. Nastupili su veliki i mali zbor pod vodstvom učiteljice Valentine Friedl-Štruklec, recitatori nižih razreda pod vodstvom učiteljice Štefice Bakarić te ritmika nižih razreda pod vodstvom učiteljice Ksenije Bilandžić. Uzorni učenici naše škole Dora, Rajski, Ivana Jerbić, Ema Gazić, Margita Češković, Tin Pavanić i Andrej Šimunović sudjelovali su u kićenju Božićne jelke uz pomoć JVP iz Ivanić-Grada.


Comments

    There are no comments for this Glog.