Projekti

by nawya
Last updated 6 years ago

Make a copy Make a copy function allows users to modify and save other users' Glogs.

Discipline:
Resources & Tools
Subject:
Templates
Grade:
9,10,11,12

Toggle fullscreen Print glog
Projekti

Školska knjižnica se uključila u projekt "Čitamo mi u obitelji svi" koji je inicirala Hrvatska mreža školskih knjižničara .Projekt je osmišljen prema načelu „putovanja“ knjižnične naprtnjače s knjigama od jednog do drugog učenika 3. razreda (ove šk.god. sudjeluju 3.b i 3.c razred). Svakog petka odabire se jedan učenik koji nosi knjižničnu naprtnjaču doma. Naprtnjača gostuje u obitelji učenika 5 dana. U srijedu učenik vraća ruksak s knjigama u školu. Nakon završetka projekta sve novonabavljene knjige ostaju kao dio knjižničnog fonda. Ciljevi projekta su: ukazati na važnost čitanja kao temelja daljnjeg obrazovanja, naglasiti važnost roditelja kao uzora u procesu učenja čitanja, razvijati čitalačke sposobnosti učenika, razviti čitateljske navike učenika, potaknuti pozitivan odnos prema čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena. Voditeljica projekta u našoj školi je knjižničarka Vanja Lovinčić s učiteljicama Mihaelom Njegovec i Snježanom Ivanović. Projekt je započeo 10.12.2015.godine.

Your text here

PROJEKTI

U projektu sudjeluju učenici 2. i 3.razreda, a cilj je preventivni odgoj djece u cestovnom prometu u svrhu buđenja svijesti djece o opasnostima i rizicima u cestovnom prometu. Učenici će upoznati značenje vertikalne i horizontalne signalizacije tj. kako predvidjeti moguće opasnosti, kako se ponašati u prometu – i procijeniti razne prometne situacije. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te škola su organizatori projekta, a voditelj učitelj tehničke kulture Jadranko Bartolić.

ČITAMO MI U OBTIELJI SVI

JUMICAR

Projekt Čitajmo zajedno – čitajmo naglas: zaboravljene knjige održava se petu godinu zaredom. Prve godine održavao se samo na razini Krapinsko-zagorske županije, a već četiri godine održava se na nacionalnoj razini. Svake godine se broj škola koje sudjeluju povećava. Na zajedničkim druženjima učitelji i knjižničarka prvo odabiru zaboravljenu knjigu ili knjige – iz fonda knjižnice koja nije lektira i zadnjih godina nije puno čitana. Učenici čitaju knjigu sami kod kuće i naglas na zajedničkim sastancima te se odlučuju za način prezentiranja koji im najviše odgovara i uvježbavaju ga s učiteljicama i knjižničarkom (dijalog, monolog. recitacija, pripovijedanje, igrokaz). Na Dan dječje knjige, 2. travnja 2016. dvoje učenika iz svake škole predstavlja knjigu. Ove šk.god. sudjeluju 4.a i 4.c razred s učiteljicama Ksenijom Bilandžić i Marinom Rodeš. 4.11. odabrali smo knjigu za projekt "Torta na nebu" autora Giannija Rodarija.

Projekt MAH 1 ( „Mogu ako hoću“ 1) namijenjen je učenicima 4. razreda Projekt MAH 2 namijenjen je učenicima 6. razreda i njihovim roditeljima. Ciljevi su upoznati učenike i roditelje s problemima nasilja i ovisnosti s aspekta policijskog postupanja te upoznati učenike s djelatnostima policije u cilju stvaranja povjerenja između uĉenika, roditelja i škole s kontakt policijom u određenoj sredini. Projeket „MAH“ 1 realizira se u policijskoj postaji grada gdje policija ima predavanje za učenike te ih upoznaje s policijskom postajom, opremom te načinom postupanja i kontaktom između policije i građana. Projekt „MAH“ 2 realizira se u školi predavanjem za učenike gdje ih se upoznaje s postupanjem policije u slučajevima nasilja i ovisnosti. Nositelji projekta su Centar za prevenciju Policijske uprave Zagrebačke Policijska uprava Ivanić-Grad, policajac gosp. Marijan Rustija pedagoška služba škole te učiteljice 4. razreda i razrednici 6. razreda.

ČITAJMO NAGLAS ZABORAVLJENE KNJIGE

PROJEKT MAH1 I MAH2


Comments

    There are no comments for this Glog.