Next-Gen

PREDSTAVITEV_KOSANA

by You,
Last updated 5 years ago

Discipline:
Social Studies
Subject:
Other

Toggle fullscreen Print glog
PREDSTAVITEV_KOSANA

PARK VOJAŠKE ZGODOVINEv Pivki je muzej. V njej je veliko eksponatov kakor sami tanki, podmornica in malce sveže pridobitve helikopter ter najnovejše letalo. Park sam ponuja paintball in druge možne atrakcije. Večkrat na leto pridejo kakšne predstave kakor je prikaz Napoleona in mnoge druge. Park sam je vrednega ogleda saj v njem izvemo veliko stvari iz sveta vojske in 1. ter 2. svetovne vojne in celo še za nazaj.

ŠKOCJANSKE JAMEso najpomembnejši podzemeljski pojav na Krasu in v Sloveniji ter sodijo med najpomembnejše jame na svetu. Človeka je že od nekdaj privlačila soteska, na koncu katere Reka izginja v podzemlje, in skrivnostni jamski vhodi. Reka ponika pod skalno steno, vrh katere je vas Škocjan, ki je jamam tudi dala ime.

V naši okolici imamo nekaj znamenitosti:

Dolnja Košana je naselje v občini Pivka. Leži nekje na polovici poti med Postojno in Il. Bistrico, pod hribom Vremščica, na nadmorski višini 454 m. Ima približno 400 prebivalcev, ki živijo, v veliki večini v individualnih hišah, ima pa tudi 7 večstanovanjskih stavb. V naselju je osnovna šola, katero trenutno obiskuje 73 učencev. Šolo obiskujejo otroci iz vasi: Neverke, Gornja in Dolnja Košana, Čepno, Volče, Nova Sušica, Stara Sušica. Ustanovljena je bila leta 1852, nova šola pa je bila zgrajena l. 1981. V stari šoli (ki je obnovljena) ima vaje cerkveni pevski zbor, nogometni klub pa prostor za sestanke. V tej stavbi je tudi večnamenska dvorana, kjer vaško kulturno društvo " Za hec" prireja družabne prireditve.Zavetnik košanske cerkve je Sv. Štefan. Dolnja Košana ima tudi prostovoljno gasilsko društvo, pošto in trgovino.

nogometno igrišče

naša "ekipa"

Spletna stran šole


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.