Poema

In Glogpedia

by eferrando12569c9f03512b0
Last updated 6 years ago

Discipline:
Language Arts
Subject:
Poetry

Toggle fullscreen Print glog
Poema

BIOGRAFÍA

L'ATLÀNTIDAEstà formada per 10 cants, és una introducció i una conclusió que narra les aventures d'Heracles. Amb aquest poema el proclamen guanyador dels Jocs Florals, dels tres àmbits (fe, pàtria, amor), l'anomenen Mestre en Gai Saber.

JACINT VERDAGUER

Jacint Verdaguer va néixer el 17 de maig de 1845 a Folgueroles, Osona i va morir el 10 de juny de 1902 a Vallvidrera, Barcelona als 57 anys. Li van ser premiades dues obres en els Jocs Florals de Barcelona al 1865: Els minyons d'En Veciana i A la mort d'En Rafel de Casanova. Verdaguer va tenir sempre l'afició de viatjar i molt interès per conèixer món. La seva situació privilegiada com a capellà privat, li va donar l'oportunitat de viatjar per terres occitanes i de Castella, també d'anar a Roma , de poder participar en un creuer per les costes del nord d'Àfrica, de fer un viatge pel centre i nord d'Europa i de realitzar el seu gran somni de visitar Terra Santa.

POEMES

Enric FerrandoMarta PaxArianne Rubio

CANIGÓAquest obra èpica és clau a la Renaixença catalana. En aquesta història apareixen elements mitològics que es sistuen al segle XI als pirineus. Aquesta obra conta de 12 cants i un epíleg

1. Anomena dues obres de Jacint Verdaguer. (L'Atlàntida i Canigó)2.On va néixer? (Folgueroles,Osona)3. Com el van anomenar després de guanyar els Jocs Florals dels tres àmbits? (Mestre en Gai Saber)

ODA A BARCELONA Al 1883 publica l'Oda A Barcelona, que és premiada als Jocs Florals. L'Ajuntament de la ciutat en fa un tiratge de cent mil exemplars, en bona part destinats a les escoles.

PROVA SORTIDA

PÀTRIAJunyits besar voldrien tos peus amb ses onades, esclaus de ta grandesa, Besós i Llobregat, i ser de tos reductes troneres avançades los pits de Catalunya, Montseny i Montserrat.


Comments

    There are no comments for this Glog.