Plaattektoniek

In Glogpedia

by bffjespower
Last updated 5 years ago

Discipline:
Science
Subject:
Geostudies
Grade:
1

Toggle fullscreen Print glog
Plaattektoniek

plaattektoniek

wat is het???

plaattektonieken zijn aardplaten (gehoord bij aardrijkskunde) die altijd aan het schuiven zijn. Soms merk je er niets van, maar soms ook wel gevolgen hiervan zijn: aardbevingen, vulkaaanuibarstingen, en gebergtes

Alfred Wegener

Geboren: Berlijn, 1 november 1880 Overleden: Groenland, 16 november 1930.Een Duits meteoroloog en aardwetenschapper. Hij is vooral bekend door zijn theorie van de verschuiving der continenten. hij was niet de eerste wie opviel dat de aardplaten aan het verplaatsen waren. Hij heeft het onderwerp het meest uitgezocht en door hem weten we nu hou de aarde in elkaar zit. Dat noem je nou echt een wetenschapper!!!

leuke weetjess!!

-Tweehonderd miljoen jaar geleden was het mogelijk om over land van Australiƫ naar Noord Amerika te lopen. - De buitenste laag van de aarde is ca. 100 km dik. In dit gebied gebeuren ongemakjes met plaattektoniek.- De diepste scheur doo plattektoniek is 11 km diep!

Geboren: 14 januari 1890 Gateshead.Overleden: 20 september 1965 Londen.Een Britse geoloog die aan de wieg stond van twee van de belangrijkste doorbraken binnen de geologie in de 20e eeuw: de platentektoniek en het bepalen van de ouderdom van de Aarde.

Arthur Homles

Het is vervelend dat er aardbevingen en vulkanen zijn maar zo zijn er ook voordelen, zoals: mooie gebergtes grote oceaanen en nog veel meer. De natuur moet blijven zoals het is!

Onze mening


Comments

    There are no comments for this Glog.