Philip og Elena

by eleverne
Last updated 6 years ago

Discipline:
Social Studies
Subject:
History

Toggle fullscreen Print glog
Philip og Elena

1670

Danmark starter trekantshandlen

Your text here

Nu er de vestindiske øer ferie øer, men sukkermøller og marker er der stadigvek de er bare ruiner. idag er det ikke tilladt at have slaver i mange lande men der er nogen der stadig handler med slaver.de tager ned til Afrika og lover dem et bedre liv, men når de så kommer der op bliver de taget med ud i en skov og bliver efterladt der.

d. 4/8 1916 soglte Danmark de vestindiske øer til USA 25 millioner doller.Danmark opgivet sine tidligere krav om folkeafstemning, borgerrettigheder og toldfrihed.

USA ville gærne have øerne så de kunne forhindre Tyskerne i at erobre den vestlige halvkugle. salget belv holdt hemligt.

1650

Danmark begyndte at handle med slver

1792

slaverne blev frie

1916

2013

Danmark soglte øerne

Nu

Slaveriblev forbudt i 1792, men forbudet trådte først i kraft i 1803.Slaverne skulle stadig arbejde på plantagerne, nu skulle de bare have løn selv skaffe bedre boliger og få lov til at gifte sig. på grund af at forbudet først trådte i kraft 10 år efter blev der i løbet af de år købt og solgt ekstra mange slaver.

Danmark Og De Dansk

Vestindiske Øer

Danmark Og De Dansk

Trekants Handlen er navnet på den handle mellem Danmark,Afrika og De danskvestindiske øer.Danmark tog mange vædig fulde ting ned til Afrika som de byttede til slaver som de bragt vidre til dansk vestindiske øer. hvorfor fra de danske vestindiske øer gav danskerne sukkerruger. Trekantshandlen varede 1650-1776. i 17 1800 tallet indførete man samearbejde mellem de 3 parter Danmark,Afrika og de danske vestindiske øer hvor man fragted våben mad kryderriger og slaver.

Slaverne blev mast sammen under dæk i handelsskibene og sæjlet fra Afrika hvor de boede til de Danske vestindiske øer. Der kunne være ca. 4000-500 slaver på et skib. Så fik de fint tøj på og blev bildt ind at de var kommet i paradis, der efter blev de solgt på auktioner. Så skulle de arbejde får de hvide. Der kom flere og flere slaver til, der kom ialt ca. 11.000.000, de hvide blev bange for at der ville komme oprør så de satte trudsler op og toturerede dem bare de gjorde det mindste.


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.