PERE CALDERS

In Glogpedia

by BernatDeGraciaHeredia
Last updated 6 years ago

Discipline:
Language Arts
Subject:
Writers Biographies

Toggle fullscreen Print glog
PERE CALDERS

-Va nèixer a Barcelona el 27 de septembre de 1912.-Escriptor i dibuixant català.-Coneut per la seva faceta contista.-Escritor de novel·les i articles periodístics.Escrits: irònics i fantasiossos. -Va participar a la Guerra Ciivil, en el bàndol ruplicà.-S'exilia a Mèxic i a França-A Mèxic: viu 23 anys.-Anys d'exili, el recull de llibres confecciona un recull anomenat les "Cròniques de la veritat oculta".-Estrena antaviana -> s'esdevè com a conegut.-Despres de guanyar popularitat, reedita molts dels seus llibres.-Antaviana, es tradueix a 15 idiomes.-Mort el 21 de juliol de 1994.

Opinions:

-Moviment literal del segle XX.-Elements sobrenaturals i fantàstics en narracions realistes.-Incorpora aquest estil a Catalunya.-Rellevància de la mort, no es un final sinó una fase més.

Curiositat:

Junt amb els dos escriptors barcelonins Sales i Tísner són commomorats amb un monument a Barcelona

Estil literari:

-"Realisme màgic", llenguatge senzill ->situacions inversemblants.-Autor realista.-Narracions breus-Caràcter: Humorístic, irónic, fantasiós i absurd -Predicció per l'extrany-Fets: inversemblants-> interacció amb el lector

Pere Calders

Biografia:

El realisme màgic:

La seva vida:

-Considerat un dels millors escriptors del segle XX.-Mestre del "extrany" i de la ironia.-Personalitat pròpia.-Domini de la brevetat-> millor arrivada als joventud.-Capacitat de sorpresa.


Tags

es

Comments

    There are no comments for this Glog.