Ovidius

In Glogpedia

by wardnotermans569611a1e00f6
Last updated 5 years ago

Discipline:
Language Arts
Subject:
Writers Biographies

Toggle fullscreen Print glog
Ovidius

De metamorphosen (15 delen)Amores (3 delen)Heroïdes (21 delen)Ars amatoria (3 delen)Trista (5 delen)Epistulae ex ponto (4 delen)Vasti (6 delen)

Ovidius was geboren in Sulmo (tegenwoordig Sulmona in midden Italië), een mooi gelegen provincie stadje in de Abruzzen, ter hoogte van Rome, maar dan aan de andere zijde an de Apennijnen. op 20 maart 43 v.Chr. zijn ouders waren bemiddelde mensen.Samen met zijn een jaar oudere broer werd hij naar Rome gestuurd voor zijn verdere opvoeding. Hij kreeg contact met literaire kringen en droeg al op achttien jarige leeftijd uit zijn eerste werk de Amores voor.Zijn broer stierf op jonge leeftijd ten tijde van zijn eerste tocht door Klein-Azië en Griekenland.

Ovidius

Boek xv, lof voor keizer Augustus.Hij zegt dat hij Augustus een betere keizer vond dan Caesar. Ook al mag hij dat eigenlijk niet zeggen van Augustus, hij heeft veel lof voor de keizer. Heel boek XV gaat over de tijd waarin Augstus keizer was.

Zijn leven

Verwijzingen naar Augustus

Zijnboeken

Hij is drie keer getrouwd en kreeg een keer een dochter die weer twee kleinkinderen kreeg.Ovidius is gestorven in 17 na Christus in Tomis(Het tegenwoordige Constanta aan de zwarte zee in Roemenië)Hij was hier heen verbannen, in 8 na Christus, door Augustus om onbekende reden. Men denkt dat dit misschien een truc was om meer mensen zij boeken te laten lezen. Ook kan het zijn dat de gedichten van Ovidius te controversieel voor hem waren.

Timo, Puck en Ward

De moedgeleefde Daedalus had zich in Etna's land gevestigd. Cocacolus had zich had hem genadelijk met wapens beschermd en zich een vriend betoond. Athene was nu ook door Theseus' heldendaad bevrijd van Minos' trieste eisen. De tempels worden er bekranst, men roept de strijdgodin Pallas Athene aan, en Jupiter en andere goden die men met wijgeschenken, offerbloed en wierook eert


Comments

    There are no comments for this Glog.