Ochi.ochi.ochi

In Glogpedia

by AnaRuffneck
Last updated 7 years ago

Make a copy Make a copy function allows users to modify and save other users' Glogs.

Discipline:
Science
Subject:
Human Anatomy
Grade:
1

Toggle fullscreen Print glog
Ochi.ochi.ochi

Ochii vertebratelor și ai unei serii de moluște au două axe importante: axa optică și axa vizuală: Axa optică reprezintă axa de simetrie a elementelor optice care participă la formarea imaginii pe retină. Zona de pe retină aflată la intersecția cu axa optică este locul unde aberațiile optice sunt minime, deci rezoluția imaginii proiectate este optimă. Axa vizuală este determinată de centrul optic al sistemului de proiecție optică (cornee și cristalin) și de locul de pe retină care asigură cea mai bună definiție a imaginii (fovea centralis).

Depindem de ochi mai mult decat oricare alt sint. Fara acestia nu i-am mai puta vedea pe cei pe care ii iubim sau minunatele rasarituri Deepindem de ochi atat de mult, insa foarte putini oameni au idee cum functioneaza ochii nostrii.

Ochiul este un organ a cărui principală funcție este cea de a detecta lumina. Se compune dintr-un sistem sensibil la schimbările de lumină, capabil să le transforme în impulsuri nervoase. Ochii cei mai simpli nu fac altceva decât să detecteze dacă obiectele din jur sunt luminate sau obscure. Cei mai complecși folosesc la percepția vizuală.

Razele de lumină suferă la nivelul ochiului o refracție triplă: razele de lumină își schimbă direcția; o refracție are loc la nivelul corneei și câte una pe fiecare față a cristalinului; imaginea se formează pe retină, pe pata galbenă și este reală, mai mică și răsturnată.

Al treilea ochi (cunoscut de asemenea ca ochiul interior) este un concept metafizic și esoteric care se referă parțial la frunte, chakra în anumite tradiții spirituale Orientale și Vestice. Se mai face referire la el ca poarta care conduce spre ținutul interior și către locuriile conștiinței superioare. În spiritualitatea Modernă, al treilea ochi mai poate simboliza o stare de iluminare sau evocarea unor imagini mentale având o semnificație spirituală sau psihologică profund personală. - Al treilea ochi este deseori asociat cu viziuni, clarviziune, precogniție, și Experiențe în afara corpului, iar oamenii care pretind că au dezvoltat capacitatea de a-și folosi al treilea ochi sunt deseori numiți profeți.

Orice deviere de la starea emetropă(vederea normală) reprezintă un defect de vedere. Cele mai des întâlnite defecte de vedere ale ochiului uman sunt:

Ochiul


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.