Nick Hornby: Sve zbog jednog dječaka

In Glogpedia

by zrinka13
Last updated 7 years ago

Discipline:
Language Arts
Subject:
Book Reports
Grade:
8

Toggle fullscreen Print glog
Nick Hornby: Sve zbog jednog dječaka

TEMA- usporedna događanja u životima dvanaestogodišnjaka i tridesetšestogodišnjaka

rod: epikavrsta: roman

mjesto radnje: London, Cambridgevrijeme radnje: 1993./1994.

WILLima 36 godina, modno je osviješten, lijen i živi od prilično velikih prihoda nasljeđenih očevim zaslugama, ciničan je i prijetvoran, neodgovoran, ne voli obaveze i dublje odnose

SVE ZBOG JEDNOG DJEČAKA

Nick Hornby

MARCUSdvanaestogodišnji dječak, dijete razvedenih roditelja koji želi svojoj majci naći partenra, a sebi zamjenskog oca, u ozbiljnim životnim dilemama uopće nije cool niti se trudi to biti, ali zato ima neuobičajen smisao za humor zbog čega ga vršnjaci uglavnom izbjegavaju

GLAVNILIKOVI

A što ih spaja? Marcusova mama, Fiona! Naime, Will je zaključio kako je najbolje upucavati se razvedenim majkama jer će biti sretne za ono malo što im on priušti, a nema opasnosti da će im se tako lako useliti u njegov moderno uređen samački stan. Kada naiđe na Marcusovu majku, ne zna što ga čeka – Marcusova upornost i ljubav.

by Zrinka Rođanec || izvori: hypoteensclub, imdb

Po ovoj je knjizi snimljen i film s Hugom Grantom u glavnoj ulozi koji, naravno, glumi Willa. Marcusa je utjelovio Nicholas Hoult, a njegovu majku sjajna glumica Toni Collette.

Prema knizi se snima i televizijska humoristična serija s Davidom Waltonom u ulozi Willa, Benjaminom Stockhamom u ulozi Marcusa i Minnie Driver u ulozi Fione.


Comments

    There are no comments for this Glog.