New Zealand

In Glogpedia

by JamieSouthonIPC
Last updated 6 years ago

Discipline:
Social Studies
Subject:
Geography

Toggle fullscreen Print glog
New Zealand

Nova Zelanda és un país situat al continent d’Oceania, al sud d’Austràlia. Està format per dues illes, la del nord i la del sud. La capital és Wellington, situada a l’illa del nord, tot i que la ciutat més gran és Auckland, la ciutat on va nèixer el meu pare, situada molt al nord del país. L’idioma més parlat és l’anglès, tot i que hi ha una petita part de la població que també parla maorí, un idioma creat per tribus procedents d’Indonèsia que van emigrar a Nova Zelanda cap a l’any 1300. Abans d’això, la terra era totalment verge: cap humà l’havia trepitjat abans. Cap al 1700, alguns europeus van arribar a Nova Zelanda, fet que va portar l’anglès al país.

NEW ZEALANDLa tranquil·litat de les antípodes

Imprescindibles

Pel simple fet d’estar “aïllada” de les grans masses de països del món, Nova Zelanda té una població de 4 milions d’habitants. Comparat amb Catalunya, Nova Zelanda és 8 vegades més gran, però, en canvi, té la meitat d’habitants que té el país català. I això és una de les coses que més he percebut durant aquest últim més que he passat allà: la tranquil·litat. La nostra per estar de vacances, però també la de tota la gent, que tinc la sensació que estan molt més relaxats que aquí.

Fes clic per ampliar!

AUCKLAND

No és la capital, però com si ho fos. Està situada al nord de l’illa del nord, és la ciutat més gran del país. És coneguda a molts llocs per l’Sky Tower, una torre de més de 300m d’altura que s’aixeca al centre de la ciutat. Les vistes des de dalt, sobretot si fa sol, són bastant impressionants. Auckland, i, en general, totes les ciutats del país, no tenen res a veure amb les d’aquí. La tranquil·litat és immensa.

És un fiord (una vall que ha estat sotmesa a una forta erosió glacial i que, després, hi ha entrat el mar) dels més bonics del món. S’agafen vaixells des d’on s’acaba el fiord, i et porten durant gairebé dues hores, entre anar i tornar fins a on s’acaba la terra. Impressionant. Un dels paisatges més preciosos que he vist a la meva vida. Espero que el turisme no destrueixi la naturalesa que hi ha.

MILFORD SOUND

És una de les ciutats més turístiques de l'illa del sud, gràcies a les seves espectaculars vistes. Es pot pujar amb un telefèric fins a dalt de la muntanya i pots tenir les meravelloses vistes de la fotografia de dalt.

QUEENSTOWN

Redactat per Jamie Southon


Comments

    There are no comments for this Glog.