My Lovely Memories

In Glogpedia

by nawya
Last updated 6 years ago

Discipline:
Personal
Subject:
Leisure

Toggle fullscreen Print glog
My Lovely Memories

Dana 15. 102015. održala se 43. akcija „Solidarnost na djelu.“ Na području Ivanić-Grada, Poljanica, Jalševca, Opatinca i Lonje djelovali su učenici iz Oš Đure Deželića, a izabrano je oko 60 učenika iz sedmih i osmih razreda. Podijelili su nas u skupine po desetak učenika. Svaka skupina imala je svog vođu. Vođe su bili puni razumijevanja, susretljivi i sve su nam detaljno objasnili i naravno savjetovali su nas. Ove godine kao i svake do sad prikuplja se odjeća, obuća i novac. Većinom su ljudi donirali novac, no našlo se i pojedinaca koji su darovali odjeću. Proveli smo dva sata prikupljajući donacije i nije poslužilo jer je bilo vrlo hladno. Osigurana su nam i hrana i piće što je vrlo lijepo. Na kraju su svi bili zadovoljni jer smo skupili puno donacija, a i odlično smo se zabavili. Mislim da smo odlično odvolontirali za što smo bili i nagrađeni. Leonarda Mužina 7.c

RUJAN/LISTOPAD

Povodom SVJETSKOG DANA PRVE POMOĆI 12.09., našu je školu posjetila predstavnica Crvenog križa Ivanić-Grada, Tea Tadić (naša bivša učenica) te održala pokazne vježbe pred učenicima. Obilježavanenjem raznih prigodnih dana i godišnjica, posebno na ovaj pokazni način, upoznajemo našu djecu s važnošću pružanja prve pomoći (u teoriji i praksi) čime se smanjujerizik od posljedica nesreća koje se zbivaju u svakodnevnom životu. Učenici su sa zanimanjem pratili pokazne vježbe koje je izvela Tea Tadić, a informativni školski pano povodom Svjetskog dana Prve pomoći uredili su učenici, članovi aktivnosti podmlatka Crvenog križa s učiteljicom Kajom Glavaš.

U nedjelju, 13.9.2015. godine, u župnoj crkvi Sv. Petra, održana je misa s učenicima, nastavnicima i roditeljima, Na toj misi zazvali smo pomoć DUHA SVETOGA u novoj školskoj godini. Na početku euharistijskog slavlja učenici OŠ Đure Deželića prinijeli su pred oltar školsku torbu, kao znak obaveza učenika, imenik, kao znak nagrade za njihov trud, te udžbenike,kao znak novostečenog znanja. Misu je predvodio kapelan Župe, vlč. Ivica ŠImunović. U slavlju su sudjelovali vjeroučenici svojim recitacijama i vjeroučitelji obaju osnovnih škola Grada, navješčujući Riječ Božju misnim čitanjima. Uz pomoć Duha Svetoga krenuli smo u novu školsku godinu.

10. 09.2015. obilježili smo u školi HRVATSKI OLIMIJSKI DAN sportskim igrama u predmetnoj i razrednoj nastavi.Učenici predmetne nastave (većinom dječaci) natjecali su se u trčanju na 50 metara na igralištu ispred škole. U prvom krugu natjecala su se po tri dječaka iz svakog razreda. Zatim su u 2. krugu trčali pobjednici iz svakog razreda (npr. pobjednik 5.a s pobjednicima 5.b i 5.c), a u finalu su trčali svi pobjednici zajedno (5.-8. r.). Pobjedu i čokolade osvojilisu, tj. prvo mjesto podijelili David Čuni iz 8.b i Karlo Šafran iz 7.a.

OBILJEŽILI SMO

Osim susreta s književnikom Krunoslavom Božićem, u sklopu DJEČJEG TJEDNA od 05. do 10.10. djeca su posjetila i igraonicu "Tvornica smijeha" te pogledali što im nudi plesni centar "Karizma".

Ovogodišnji MEMORIJAL RUDOLFU PEREŠINU spektakularno je obilježen ispred naše škole. Prigodom obilježavanja Memorijala otvorena je likovna izložba slikara Ivana Mustača i fra Ante Udovčića koju razgledali učenici osmog razreda. Ondje se moglo pogledati i sjedište MIG-a ruske proizvodnje u koji su učenici rado sjeli. Najveće iznenađenje bilo je slijetanje helikoptera HRZ i PZO na školsko igralište kojeg su svi zainteresirani mogli razgledati. Odžani su prigodni govori te se mogao razgledati štand s promotivnim materijalima o vojnoj obuci.U Društvenom domu u Cagincu 25.10. održao se svečani program gdje su bili izloženi likovni radovi učenika OŠ Josipa Badalića. Tom prigodom su se mogli pogledati i pristigli likovni radovi na temu "Rudolf Perešin i Domovinski rat" te su se čitali odabrani literarni radovi. Nagrađeni učenici naše škole 27.10. otputovali na jednodnevni IZLET U GORNJU STUBICU.


Comments

    There are no comments for this Glog.