MÚSICA I ESCENA

In Glogpedia

by vrgonzalez
Last updated 4 years ago

Discipline:
Arts & Music
Subject:
Music
Grade:
10,11,12

Toggle fullscreen Print glog
MÚSICA I ESCENA

OPERAÉs una art escènica amb text dramàtic que s'escenifica cantant amb acompanyament orquestral i que pot tenir una posada en escena més o menys teatral.

OPERETAÉs un gènere musical teatral derivat de l'opera buffa que neix i es desenvolupa en el decurs del segle XIX, primer a París i posteriorment a Viena i Londres.SARSUELA És un gènere musical teatral que es va desenvolupar a Espanya en dos períodes, el període barroc (aproximadament entre 1650 i 1790) i el període modern (aproximadament entre 1845 i 1965). Es caracteritza principalment per combinar parts cantades amb parts parlades i per haver estat conreada en llengua castellana, encara que també hi ha exemples notables en altres llengües, principalment en català.

MÚSICA I ESCENA

MUSICALÉs una forma de teatre que combina música, cançó, ball i diàlegs. El contingut emotiu de la història (humor, amor, ira...), així com la mateixa història, és transmesa mitjançant les paraules, la música, els moviments i els aspectes tècnics de l'espectacle com una unitat integrada. Des d'inicis del segle XX, els espectacles de teatre musical han estat simplement anomenats musicals.

música

MUSIC HALLva ser una forma d'espectacle molt popular a Gran Bretanya entre 1850 i 1960, però que després va entrar en decadència. El terme pot referir-se a:-Una forma particular d'espectacle amb una barreja de cançó popular, comèdia i ball. El music hall britànic és similar al vaudeville americà ia revista espanyola presentant entusiastes cançons i actes còmics. -El teatre o un altre lloc on es desenvolupa aquest espectacle. -El tipus de música popular associat normalment amb aquestes presentacions.

CABARETÉs un tipus d'espectacle de varietats generalment nocturn que combina cançons i textos diversos, i pot incloure també l'actuació d'humoristes, il·lusionistes i altres números populars, d'entre els quals no podien faltar les ballarines lleugeres de roba. Es consideraven més aviat indecents i es caracteritzaven per la recerca del glamour a través de l'ús de grans plomes i purpurines als vestuaris i maquillatges molt poc discrets. Va tenir molt d'èxit durant la primera meitat del segle XX.


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.