Mozart

by l2renzo
Last updated 10 years ago

Discipline:
No category
Subject:
No topic

Toggle fullscreen Print glog
Mozart

Cada presentació del jove Wolfgang Amadeus era una exhibició del seu virtuosisme amb el clavecí i el violí (es diu que en aquella època ja podia tocar el teclat amb els ulls embenats), i deixava els espectadors meravellats improvisant sobre qualsevol tema que li proposaven.

Es va propagar el rumor que Mozart havia mort enverinat per Antonio Salieri, qui suposadament odiava el seu geni musical.Una altra de les llegendes sobre l'enverinament apunta als seus germans de lògia maçònica pel fet que hauria revel·lat massa secrets a través del llibret i de la música del seu singspiel La flauta màgica.Es va arribar a afirmar, fins i tot, que les restes de Mozart havien estat perdudes.

Unes de les obres principals són:-Idomeneo (1781)-El rapte del serrall (1782),singspiel, considerat per alguns la primera gran òpera còmica alemanya-Les noces de Fígaro (1786)-Don Giovanni (1787)-Così fan tutte (Així fan totes, 1790), escrites les tres últimes en italià amb librettos de Lorenzo da Ponte-La flauta màgica (1791), en la qual es reflecteixen els ritus i ideals maçònics-La clemenza di Tito (1791).

Wolfgang Amadeus Mozart (Salzburg, Àustria, 1756 - Viena, 1791) fou un compositor de música clàssica. Probablement el músic més prodigiós.

Mozart


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.