Montserrat Abelló

In Glogpedia

by sohay
Last updated 6 years ago

Discipline:
Language Arts
Subject:
Writers Biographies

Toggle fullscreen Print glog
Montserrat Abelló

· 1963 diària Vida· 1981 Vida diària. Paraules no Dites· 1986 El Blat del temps· 1990 Foc a les mans· 1995 L'arrel de l'aigua· 1995 Són Màscares Que m'emprovo ...· 1998 Dins l'esfera del temps· 2002 Al cor de les paraules.· Obra poètica 1963-2002· 2004 Asseguda escrivint· 2006 Memòria de tu i de la meva· 2009 El fred íntim del silenci

·http://ca.wikipedia.org/wiki/Montserrat_Abell%C3%B3_i_Soler·http://www.escriptors.cat/autors/abellom/·

Vídeo

Biografia

Obra Literària

Montserrat Abelló i Soler neix el primer de febrer de 1918, a la ciutat de Tarragona. El seu pare, enginyer naval, canvia sovint de destinació, per això durant la infantesa la Montserrat passa temporades a Cadis, Londres i Cartagena. El 1935 cursa estudis a la Facultat de Filologia i Lletres de la Universitat de Barcelona, on forma part del cercle d'alumnes del poeta Carles Riba. En esclatar la Guerra Civil espanyola es presenta a les oposicions convocades per a substituir els professors mobilitzats, i obté el primer lloc per a exercir de professora d'anglès en un institut públic de Barcelona. A partir dels anys cinquanta Montserrat Abelló es dedica a escriure i a traduir, a més de fer de professora d'anglès a l'escola suïssa Braemar School de Santiago de Xile. El 1960 retorna a Barcelona i treballa, fins que es jubila,Montserrat Abelló és considerada una autora fonamental per a la poesia i la traducció catalanes de la segona meitat del segle XX. Mor el 9 de setembre de 2014, a Barcelona, a l'edat de noranta-sis anys, participant, fins al darrer moment, de la vida cultural i artística catalana.

Bibliografia

Tot cau, tot es desfàTot cau, tot es desfàaferrisadament lluitem enmig de tanta fam, de tants desastresTanmateix, encara que solsen tinguem un respir lleu quin goig el viureAnalisi contingut:Aquest poema tracta la complicació de la Guerra Civil Espanyola. En la primera estrofa mostra pessimisme expressant les complicacions, en la segona expresa optimisme, es sent agraïda per qualsevol cosa bona que passa a la guerra.Anàlisi de les figures retòriques:Monstserrat Abelló utilitza una clara antítesi, entre la primera estrofa (molt pessimista) i la segona estrofa (optimista).Imatge:Hem triat aquesta imatge, que representa la Guerra Civil Espanyola, de la que es queixa la autora a la primera estrofa.

Serà potser nomes:Serà potser nomésen el darrer momenten què tanquis els ulls per sempreque et serà donat coneixer aquest únic secret per força tan senzill com quan al bat del sol es desclouuna florAnalaisi contingut:Aquest poema és una reflexió sobre el que pasa desprès de la mort, allò que ella esmenta com "el secret de la vida"Analisi de les figures retoriques:Utiliza una comparació entre el sis primers versos amb els cinc ultims, i compara el secret del que passa desprès de la mort amb l'exemple de la flor que es desclou.Imatge:Hem triat aquesta imatge perquè representa el dubte del què passa després de la mort, "el secret de la vida".

MontserratAbelló


Comments

    There are no comments for this Glog.