Mitt drömhus

In Glogpedia

by sdvry8885
Last updated 6 years ago

Discipline:
Arts & Music
Subject:
Architecture
Grade:
8

Toggle fullscreen Print glog
Mitt drömhus

Mitt dromhus

..

.. .. .. o .. .. .. o

Mitt dromhus ar ett modernt hus i vitt ochmorkgratt. Det ar ett betonghus och arlikt funkis-stilen, eftersom det ar enkla ochstrikta former, och inte sa utsmyckat.

I mitt hus är det enkelt möblerat, mycket modernt med raka kanter och vitt, grått och svart tillsammans med andra accentfärger på till exempel på kuddar eller tavlor. Det industriella spelar en viss roll i möbleringen för det finns till exempel metall eller trä. Som sagt gillar jag saker som ser moderna ut så husets stil är funktionalism. Funktionalismen uppkom under 1920-talet med idén att 'funktionen ska bestämma formen'. Istället för hantverk började föremål serieproduceras och en annan känd sak inom funktionalismen är släta och geometriska former. Inom art deco eller nationalromantiken till exempel används naturformer och snirkligt utskärda former i trä (snickarglädje), men funktionalismen är istället tvärtom och använder skarpa hörn.

Köket är vitt och med mycket detaljer som får det att kännas hemtrevligt.

Vardagsrummet är också vitt fast med grönt somaccentfärg på kuddar tex.I rummet finns också en eldstad för att skapa värme och få det mysigt.

På en plats där solen alltid skiner finns mitt drömhus. Jag gillar främst moderna stilar, så huset är en nybyggd villa. Jag har självfallet en pool vid mitt hus, för vem gillar inte att bada? I huset finns modern konst och designermöbler blandat med typiska svenska IKEA-soffor och bokhyllor som heter Billy så jag inte får allt för stor hemlängtan till vårt blågula land. Såklart har jag också personliga föremål så det märks att någon bor där.

Jag skulle aldrig ens kunna tänka mig att bo i ett jugendhus. Jugendstilen och funktionalismen är helt olika stilar. I funkisen är mycket ljust och fräscht, men i jugend används mer mörka färger och mycket ser lite ut som gamla borgar, lite royalt. Jugend utvecklades i Tyskland under sekelskiftet. Typiskt för jugend är gjutjärn och hantverksmässig kvalitet. Växtformer är också en typsik grej för jugend, vilket inte alls hör till funktionalismen.


Comments

  • teacherks 6 years ago

    teacherks's avatar

    Bra! jobba vidare med fler jämförelser och ditt eget tyckande!

  • sdvry8885 6 years ago

    sdvry8885's avatar

    hej eva