Next-Gen

Middelalderen og litteraturen

by You,
Last updated 5 years ago

Discipline:
Language Arts
Subject:
Literature
Grade:
9

Toggle fullscreen Print glog
Middelalderen og litteraturen

I middelalderen havde kirken stormagt. Den danske kong Erik Klipping blev myrdet i år 1268. Folkene i middelalderen begyndte at stille spørgsmål om meningen med livet. I forbindelse med refomationen begyndte folket at skifte tro fra at være katolikker til protestanter.

"Skomager bliv ved din læst"Ordsproget "skomager bliv ved din læst" passer godt ind til menneskerne, der boede i middelalderens valg af erhverv. I middelalderen var det ikke noget med, at man kunne uddanne sig til noget der passede en selv. Så sønnen af adelen blev adel og sønnen af en bonden blev bonde. Det var et spørgsmål om at blive født ind i en familie med god erhverv.

Middelalderen og litteraturen

RidderviserMan kan genkende denne genre ved at der:1. Er et mandesyn, hvor mændene ofte bliver beskrevet som de perfekte riddere vi hører om i folkeeventyr. 2. Motivet er oftest om hævn.

Lavet af Ida C.H. Johannessen

Middelalder 1000-1500- folkeviserI middelalderen startede man med at synge folkeviser ved mund til mund metoden. Senere blev folkeviser skrevet ned af fx Grundtvig. Folkeviser og kalkmalerier var et stort hit i middelalderen.

Folkevisernes forskellige genre

DanseviserDansevise er viser man danser kædedans til, som blev opfundet 1200 tallet.BalladeEr et syngende lyrik, hvor man danser gruppedans til.

TrylleviserTrylleviser har ofte noget overnaturligt med i sin vise. Tryllevisen symboliserer den svære tid i vores liv og indebærer temaet fra barn til voksen.

Middelalderens historie


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.