Medicina de l'esport _ running

In Glogpedia

by gemmasolergalobart5676784148630
Last updated 5 years ago

Discipline:
Health & Fitness
Subject:
Sports
Grade:
7,8,9,10,11

Toggle fullscreen Print glog
Medicina de l'esport _ running

ABANS DE LA COMPETICIÓ- Rica en hidrats de carboni-Pobre en greixos, proteïnes i fibra- Prohibit plats nous i menjars molt condimentats.- S'ha de fer 3-4h abans per fer una bona diegestió. Hora prèvia líquids.DURANT LA COMPETICIÓLlarga distància (60m) ingestió rica en hidrats de carboni a ritme de 40-60g/h. Ajudena a retardar la fatiga i mantenen el rendiment.DESPRÉS DE LA COMPETICIÓRecomana begudes isotòniques i aliments rics en hidrats. Objectiu reposar els reserves de glucògen i les pèrdues de líquids.

ALIMENTS PLÀSTICSAliments que contenen un alt percentatge de proteïnes i sals minerals. Imprescindibles per formar la matèria de l'organisme, per créixer i per reparar teixits. GRUP III: Llet, derivats i begudes de soja.GRUP IV: Carn, ous, peixos, llegums i fruits secs.

ALIMENTACIÓ COMPETICIÓ

ALIMENTS ENERGÈTICSSón aliments amb un alt percentage de lípids i glúcids. Proporcionen l'energia necessària per mantenir la temperatura corporal, per fer funcionar les cèl·lules i per moure els músculs. GRUP I: Aporten calories. Hidrats de carboni i glúcids. Sucre, galetes, mel,pasta, arròs...GRUP II: Lípids. Mantega, margarina, olis, maionesa...

TIPUS D'ALIMENTS

ALIMENTS REGULADORSAliments que aporten sals minerals i vitamines. Són necessaris per regular les funcions que tenen lloc a l'organisme.GRUP V: Hortalisses i verdues (pastanaga, tomàquet, espinacs)GRUP VI: Fruites (taronja, poma)

MEDICINA DE L'ESPORT

- Ha de subministrar l'energia necessària per cobrir les necessitats i els esforços dels esportistes. - Proporcionar els nutrients en les quantitats adequades. -Adaptar la ingesta al tipus d'esport i factors de l'activitat (intensitat, horari, durada, nombre de sessions).

1. HIDRATS DE CARBONI: 60-65% de l'energia total. 2. GRASES: 20-30% de les calories totals de la dieta.3. PROTEINES: 12 - 15% de l'energia total de la dieta.4. VITAMINES:5. MINERALS:

DIETA EQUILIBRADA


Comments

    There are no comments for this Glog.