Maurice Ravel

In Glogpedia

by Ahdil
Last updated 5 years ago

Discipline:
Arts & Music
Subject:
Artist Biographies

Toggle fullscreen Print glog
Maurice Ravel

Va néixer a Ciboure, Pirineus Atlàntics, el 7 de març de 1875.Va ser un compositor innovaodr catalogat a l'impresionisme, tot i que sovint les seves obres tenien estil neoclàssic.Va revolucionar el món del piano i el del violí. La seva primera obra va ser al 1892, a piano, anomenada Serenata Grotesca

El Bolero

1901 - Jeux d'eau (piano)1905 - Miroirs i Sonatina (piano)1906-Introducción i allegro (arpa)1908 - Ma mère l'Oye (piano)1928 - El Bolero

Al tornar a Fraça, la ballarina Ida Rubinstein li va demana que composés un ballet de "caràcter español".Ravel, basant-se en el ball andalús el Bolero, va crear aquesta obra. Es caracteritza per un ritme i tempo invariables, en do major repetit en crescendo. Els instruments que el composen són: Flauta travessera, clarinet, oboè d'amore, trompeta, violí, saxofó (entre altres).

Impressionisme

Aquest moviment va sorgir als finals del segle XIX, a França.Els autors d'aquesta época buscaven diferents efectes en el timbre.Utilitzen escales antigues, exòtiques, exàtones i els seus acords.La música impressionista no vol demostrar unes emocions profundes ni de contar una història, només vol mostrar-nos un clima, sentiment fugaç, ritmes de dansa, trossos de melodia, etc.Els instruments típics d'aquella eren el clarient, l' oboè, les trompetes, el saxofó, el gong, el timbal, el tamborí i el trombó.

Preguntes

- Quins són els instruments que més destaquen?- A qui anava dirigida la obra i perquè?- En què és va inspirar per fer aquesta obra?- Què os transmet aquesta obra?

MauriceRavel

Biografia

Obres més importants


Comments

    There are no comments for this Glog.