Martí Genís i Aguilar

In Glogpedia

by paulaborras
Last updated 5 years ago

Discipline:
Language Arts
Subject:
Literature

Toggle fullscreen Print glog
Martí Genís i Aguilar

Martí Genís i Aguilar ( 1847- 1832)

Prova de sortida:1.Quina és la obra més important de Martí Genís i Aguilar?2. Dos revistes en les quals participà aquest autor.3. Esmenta una obra premiada als jocs florals d'aquest autor.4.Que és l'AELC?5. Que és el Vigatanisme?

Biografia: (Fets més importants de la seva vida)-Premis:• Premi Extraordinari de prosa dels Jocs Florals de Barcelona (1878): La Mercè de Bellamata. • Flor Natural dels Jocs Florals de Barcelona (1878): Lo criat major. • Premi Extraordinari de prosa dels Jocs Florals de Barcelona (1887):Passavents. • Viola d'Or dels Jocs Florals de Barcelona (1892): Penediment.-Va formar part de l'AELC (Associació d'Escriptors en llengua catalana) que és una entitat professional que aplega escriptores i escriptors en llengua catalana. Fundada l'any 1977.-Va introduïr-se en el Vigatanisme que és un corrent cultural i polític nascut a Vic i actiu a les darreres dècades del segle XIX i començament del segle XX.-Va escriure a revistes com "La Renaixença", "La Il.lustració" Catalana" i "La Veu de Catalunya"

-Marc Fernández -Paula Borràs-Aleix García

Julita Una novel•la romàntica i sentimental que s'endinsa en la psicologia dels personatges i cerca les causes físiques del destí tràgic de la seva heroïna; un llibre que li va donar la fama i que anunciava ja els nous corrents que prendrien les nostres lletres.

L'EspalmadaEs tracta d'una novel.la que parla bastant de com era la religió en una determinada época i també de les diferents classes socials. L'Espalmada fa referència a una noia de la novel.la d'uns vint anys que és una desgraciada i és molt infelç tot i que crida l'atenció per la seva bellesa i també que és una noia molt ben plantada.La novel.la resalta que a molts personatges de la novel.la es hi feia llàstima aquesta noia.

La Mercè de BellamataLa novel.la es centra en dos personatges principals, que són L'Eduald; un ric al que moltes li anaven darrere, i també d'una minyona que era la més anomenada de les terres de Serraclara. Parla també dels estranys fets que passaven en la casa d'aquesta noia i que ningú sabia.


Comments

    There are no comments for this Glog.