Marie Curie

In Glogpedia

by maagaalii
Last updated 8 years ago

Discipline:
Science
Subject:
Scientific Biographies
Grade:
10

Toggle fullscreen Print glog
Marie Curie

Maria Salomea Sklodowska, coneguda habitualment com Marie Curie, va nèixer a Varsovia a la ciutat de Zarato de Polonia el 7 de novembre de 1867 i va morir a Passy, França, el 4 de juliol de 1934, va ser una química i física polaca, nacionalitzada francesa. Pionera en el camp de la radiactivitat, va ser entre altres mèrits, la primera persona en rebre dos Premis Nobel en diferents especialitats, Física i Química, i la primera dona en ser professora a la Universitat de París. A part, va fundar l'Institut Curie a París i a Varsovia. Anys més tard, va quedar cega i poc després va morir a causa d'una anèmia aplàstica. Al 1995 els seus restes van ser traslladats al Panteón de París.

RADIOACTIVITAT

1867 - Naixement1893- Llicénciatura de Física1895- Descobriment Raigs X1896- Descobriment la Radioactivitat1903- Obté el doctorat 1903 - Primer Premi Novel (Física)1910 - Segón Premi Novel (Química1934 - Defunció

Van estudiar les fulles radiactives, en particular l'urani en forma de pechblenda, que tenía la curiosa propietat de ser més radiactiva que l'urani que s'extreia d'ella. L'explicació llógica va ser suposar que la pechblenda contenía troços d'algún element molt més radiactiu que l'urani.També van descobrir el Torio que produïa radioactivitat i més tard van aïllar dos nou elements químics, el Poloni i el Radi. Poc després Marie va obtenir un gram de clorur de radi manipulant casi vuit tonelades de pechblenda.

BIBLIOGRAFIA

- http://es.wikipedia.org/wiki/Marie_Curie- http://www.buscabiografias.com/bios/biografia/verDetalle/1814/Marie%20Curie

MARIE CURIE

BIOGRAFIA

DATES IMPORTANTS

Magalí Martínez Lema


Comments

    There are no comments for this Glog.