lawrencia

by jufsabine
Last updated 4 years ago

Discipline:
Language Arts
Subject:
Writing
Grade:
5,6,7,8

Toggle fullscreen Print glog
lawrencia

Rembrandt van Rijn

Rembrandt van Rijnwas vroeger nog geen beroemde schilder,hij heeft het nooit mee gemaakt dat hij een beroemde schilder is,vroeger vonden ze zijn werk gepruts,maar nu is hij heel beroemd. Nu wordt het ook wel gezien als belangerijke schilder.Uit de 17e eeuw, wat we ook wel Gouden Eeuw genoemend wordt.

In deze video,zie je Rembrandt's leven's verhaal

de nachtwacht ,die geschilderd is door Rembrandt van Rijn.

Wist je dat? Rembrandt van Rijn meer dan 300 schilderijen heeft gemaakt!

1606 Rembrandt werd geboren1630 De vader van Rembrandt overlijdt1635 Rombertus wordt geboren, maar na twee maanden overleed hij.1638 Cornelia werd geboren en zij overlijdt na een maand1640 De moeder van Rembrandt overleed na de geboorte van een dochtertje, die na drie weken zelf ook stierf1641 Rembrandt viert feest want zijn zoon Titus blijft wel leven.1642 Rembrandt heeft weer verdriet, want zijn vrouw Saskia sterft. Hij neemt een huishoudster in dienst.1642 De Nachtwacht is af maar Saskia is al dood en hij zit alleen met Titus.1654 Rembrandt en Hendrickje krijgen een dochtertje, Cornelia.Rembrandt heeft een groot deel van de 80-jarige oorlog meegemaakt en stierf in 1669. Hij is 63 jaar geworden

het leven van Rembrandt van Rijn,Rembrandt was de zoon van Cornelia en Harmen Gerrit van Rijn. De vader van rembrandt was molenaar. De familievan Rijn had twee molens in Leiden. Leiden was heel erg belangerijk voor textielindustrie. Met rembrandt ging het steeds beter. Toen werd hij verlieft Saskia van Uylenburgh,een nicht van hendrikHendrick. In 1634 trouwde hij met Saskia. Saskia kwam uit een rijke familie Rembrandt werd ook steeds rijker, Daarom kocht hij een duur,groot duur huis van ,aan de rand van Amsterdam. In die tijd kosten zo'n groot huis € 6000,-dat was heel duur,in die tijd.

hallo,ik ben Rembrandt van Rijn

In deze video,zie je waar Rembrandt van Rijn woonden

Rembrandt heeft veel portretten geschilderd,maar ook bijbelse voorstellingen en landschappen.Zijn stel van schilderen was heel bijzonder.Zijn bekendste schilderij is de nachtwacht .Hij deed van alles met licht en donker. Hij maakte ook zelf portreten, daarom weten we nu hoe hij er uitzag, ookmaakten hij hij portreten en tekeningen,er zijn er nog 1500 van bewaard.


Comments

    There are no comments for this Glog.