Laserski pisač

In Glogpedia

by Josip88
Last updated 6 years ago

Discipline:
Science
Subject:
Technology
Grade:
1

Toggle fullscreen Print glog
Laserski pisač

Prednosti: - visoka kakvoća otiska, - dobar omjer kvalitete ispisa i cijene, - kvalitetan ispis u boji, - mogućnost ispisa velikog broja stranica, - izrazita sofisticiranost ispisa, - velika pouzdanost u radu.

- Osnovna tehnologija rada laserskog printera je smišljena još 1940. godine, a prvi laserski pisač je nastao u HP-u 1984. godine, zasnovan na Canonovoj tehnologiji. - U nekoliko godina, postoji šansa da će laserski printeri u boji nadmašiti jednobojne printere u prodaji.

- Laserski je pisač u svojoj unutrašnjosti samo modificiran fotokopirni stroj.- Ispis kod laserskih pisača sastoji se od mehaničkih, optičkih, električkih elektrostatičkih procesa.- Laserski pisač je računalo u malom: unutar njega se nalazi brzi procesor koji obrađuje dokument koji se treba ispisati. - Najkorisniji je u ispisivanju tekstova.

- Premda laserski printeri imaju više pokretnih dijelova i zato su više skloniji kvarovima, inkjet modeli se brže troše – posebno glave za tiskanje i kvaliteta ispisa im se smanjuje s vremenom. - Na laseru, mnogo je jednostavnije (premda puno skuplje) zamijeniti određene dijelove i obnoviti printer na njegove originalne performanse. Dakle, svjetla budućnost laserskih printera je neupitna.

Josip Kurilić:"Laserski pisač"


Comments

    There are no comments for this Glog.