Karibiske øyene

In Glogpedia

by pepijnverschoor
Last updated 6 years ago

Discipline:
Social Studies
Subject:
Geography

Toggle fullscreen Print glog
Karibiske øyene

Aruba

De Holländska Antillerna består av några öar. 3 av alla öar är som en Holländsk kommun och de andra 3 öar är som het land på Holländsk mark. På de där öarna pratar man Holländska, spanska, Engelska och mest papiamento. Alla öar till och med de som är egna länder har Willem-Alexander som kung.

Alla öar är upptäkta på ett annat sett. Till exempel Saba är upptäkt av Columbus i 1493. Och Bonaire av Amergio Vespucci i 1499. Alla öar tilhörde Spanien först. I 1634 blev alla öar erövrade av de West-Indische Compagnie (WIC).

Alla öar har en huvudstad. Arubas huvudstad är Oranjestad. Aruba är ett land inom konungariket Holland. Bonaires huvudstad är Kralendijk. Bonaire är en Holländsk kommun. Curacaos huvudstad är Willemstad. Curacao är ett land inom konungariket Holland. Sint Maartens huvudstad är Philipsburg. Sint Maarten är ett land inom konugariket Holland. Sint Eustatius huvudstad är Oranjedijk. Sint Eustatius är en Holländsk kommun. Sabas huvudstad är The Bottom. Saba är en Holländsk kommun.

Befolkningen på Antillerna är inte jätte rika men inte jätte fattiga. 72% av befolkningen var romersk-katholik. De andra tillhörde kristendomen och andra religioner. På öarna har man nästan likadana traditioner som i Holland. Befolkningen på öarna är snälla och nästan alltid glada. En special dryck som de brukar dricka är kaktus liqiur eller kaktus saft. Öarna har ett eget landslag. Några fotbolls spelar som kommer från öarna spelar i Hollands landslag eller de har familj från öarna.

Naturen på öarna är jätte varmt. På öarna växer det exotiska frukter och andra exotiska saker. Vid öarna finns det mycket koral med fiskar i alla färger. Det är nästan alltid bra väder. Vinden brukar alltid gå till samma riktning. Det finns andra djur på öarna än i Holand. På öarna finns till exempel pelikaner, vilda getor, små och stora ödlor och salamandrar. Det finns fina och varma stränder på öarna. Det är så varmt på öarna så att det växer palmer och kaktusar och träd med kokosnötter på. Det växer mangos och andra goda frukter. Det finns höga och stora berg på öarna.

Källor: wikikids.nl, min mamma

Curacao

Sint Maarten

Saba

Saba

Sint Eustatius

Bonaire


Comments

    There are no comments for this Glog.