Joglars i trobadors

by mariadmella
Last updated 7 years ago

Discipline:
Language Arts
Subject:
Literature

Toggle fullscreen Print glog
Joglars i trobadors

Persona que componia la lletra i música del poema (pensades per ser difoses oralment) Podien pertànyer a diferents estaments: des de reis fins a mercaders. S'han conservat gràcies als cançoners, on al principi de cada cançó hi havia la Vida del trobador i al final el Razo que era la finalitat.

Persones que entretenien i divertien al poble. Èpics -> interpretaven cançons de gesta. Eren totalment lliures, podien improvitzar, o podien seguir els gustos del públic. Lírics -> havien de transmetre amb exactitud, fidelitat i precisió els temes que els trobadors escrivien en les seves cançons.

JOGLARS

TROBADORS

Trobador català del qual s'han trobat més obres.

119 composicions varies i uns Proverbis, en 1197 quartetes molt conegudes.

Trobador vinculat a la casa reial en temps de Jaume I.

CERVERÍ DE GIRONA

Es conserven 31 poesies ajuntades en tres cicles d´odi: - Tres contra Pere de Berga- 4 contra Arnau de Preixens- 4 contra Ponç

- Es va criar amb tres germans en el període que Catalunya s'estava formant.- Es empresonat per diversos delictes, mata a Ramon Floc II de Cardona.

- Fa referència a fets històrics (ideologia i ambient de l'època) - Utilitza recursos de la poesia popular. - Moralitza i ataca als rics i poderosos. - Segueix l'idea de l'amor cortès.


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.