Jerry Lee Lewis

In Glogpedia

by Manivi20
Last updated 9 years ago

Discipline:
Arts & Music
Subject:
Artist Biographies

Toggle fullscreen Print glog
Jerry Lee Lewis

ANYS 70 I 80: TRAGÈDIES-1970: The Jerry Lee Lewis Show. Casament amb Jaren.-1973: Mort Jerry L. Lewis Jr. en un accident. Segueix la carrera del cantant i té una filla, Phoebe Lewis.-41 anys. Detingut.-Alcoholic i dorgaadicte. Segueix sent molt popular.-1978: Electra Records.-1979: Mort Jaren.-1983: 5ª dona. Es mor esos després a causa d'una sobredosis de metadona.-Desintoxicació a la clínica Betty Ford.-Dos concerts espectaculars a Texas i Londres. Dos nous éxits en el country.-Class of 55. Carl Perkins, Roby Orbison i Johnny Cash.-1987: Kerrie McCarver. Jerry Lee Lewis III.-1989: Pel·lícula biogràfica. Gran éxit mundial.

Jerry Lee Lewis és un dels grans impulsors del Rock & Roll, amb una carrera musical de més de 50 anys, marcada continuament per tragèdies familiars i divorcis. Lewis és una llegenda viva, i és la persona que, fa mig segle, podria haver sigut millor que el mateix Elvis Presley, però la sort no el va acompanyar.

Jerry Lee Lewis

ANYS 50 I 60-1954: Dos cançons exitoses a Lousiana.-1956: Primer disc a Sun Records (Memphis). Crazy Arms i End of the road.-Elvis Presley, Carl Perkins, i Johnny Cash (Million Dollar Quartet)-1957: Primer disc amb éxit. Lletra de la cançó més exitosa va ser prohibida. Al juliol va tocar en un programa televisiu. El desembre va treure la seva cançó més famosa: Great Balls of Fire juntament amb una balada de country, You Win Again. Discusió amb Chuck Berry. Piano cremat i públic eufóric.-Jamboree.-1959: Desapareix del món musical. Cansons bastant bones però poc exitoses. Myra. Steve Allen Lewis.-1961: Versió sense éxit de la cançó What 'd I Say.-1962: Anglaterra. "Hits" del 50.-Mort Steve. Problemes personals.-1963: Finalitza el contracte amb Sun Records. Swash-Mercury Records.-Éxit de la seva cançó I'm on fire a Anglaterra. (Década anys 60).-Éxit amb el country a finals dels 60.

ANYS 90 I ACTUALITAT-Época tranquil·la.-1993: Rumors.-1995: Dos cansons que segons ell eren les millors.-Durant els següens 11 anys no va gravar discos, però va fer concerts.-Tots els seus companys anaven morint però ell seguia ben viu.-2005: Divorci amb Kerrie. Nou treball de 20 cansons amb duets histórics.-Bruce Springsteen, Jimmy Page, Kris Kristoffen, Little Richard i Keith Richards.

COMENÇA LA LLEGENDA-Ferriday (Lousiana), 29 de Setembre de 1935.-Cantant i pianista nor-americà de Rock & Roll, Bugui - Bugui i Country.-Conegut com "The Killer".-Pares: Elmo i Momie Lewis.-Germanes: Linda i Frankie Lewis.-Cantava d'amagat amb els seus cosins Mickey i Jimmy.-Els seus pares van descobrir que era un gran pianista i es van gastar tots els seus diners per comprar-li un piano.-Matrimonis: Dorothy Barton (conviniència, 1952) i Jane Mitcham (fill, Jerry Lee Lewis Jr.)


Comments

    There are no comments for this Glog.