Jane Goodall

In Glogpedia

by IreneA1997
Last updated 7 years ago

Make a copy Make a copy function allows users to modify and save other users' Glogs.

Discipline:
Science
Subject:
Scientific Biographies

Toggle fullscreen Print glog
Jane Goodall

A Kenia es va posar en contacte amb el famós antropòleg Louis Leakey, i va conseguir ser contractada com a ajudant; va viatjar a Olduvai en busca de fòsils d'homínids.Més tard, Leakey li va oferir la possibilitat d'estudiar els ximpanzés en el seu ambient natural, al Parc Nacional de Gombe, a Tanzania. Jane es va traslladar el 1960.S'iniciaven així els seus estudis sobre ximpanzés. Va passar a formart part d'un grup d'investigadors que amb el suport de Leakey han contribuït a un gran avanç en l'estudi dels grans primats.

Irene Abadia1 BAT A

Dame Valerie Jane Godall va néixer a la ciutat de Londres el 3 d'abril de 1934.És una primatòloga, naturalista i antropòloga, coneguda arreu del món pels seus estudis sobre la socialització del ximpanzé.Nascuda a una familia modesta i d'escassos recursos, des de petita va somiar sempre amb viatjar a l'Àfrica, viure entre animals i escriure llibres sobre ells.Els seus estudis sobre aquests primats són de caràcter científic, amb una clara intenció educativa centrada en la conservació i protecció de la vida salvatge així com mostrar les arrels del comportament i la cultura humana a un ampli públic.

Jane lluita per conseguir unes millores en la condició de vida dels primats en els zoològics de tot el món i contra el comerç il·legal i experiments amb aquests animals.

Jane Goodall 1934 -

S'estima que només existeixen 100.000 ximpanzés, 50.000 orangutans i 120.000 goril·les.

Objectius

Si no fem res per protegir els primats,s'extingiran en 100 anys.

Goodall, va rebre la Medalla de Tanzània. És membre de l'Ordre de l'Imperi Britànic i ha estat condecorada amb múltiples premis i distincions, entre ells la Medalla Hubbard de la National Geographic Society (1995) i els premis Kyoto (1990), Caring (1996) i Gandhi / King de la No Violència (2001). Des de 2002 és Missatgera de la Pau de l'ONU.El 2003 va rebre la Medalla Benjamin Franklin (Estats Units) i el Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica, concedit per la seva «transcendental aportació científica» Així mateix, està en possessió de més de vint doctorats honoris causa per universitats i institucions de tot el món.

Reconeixements

Biografia

Inicis

Els seus estudis han permès una millor comprensió dels ximpanzés i de les arrels del comportament i la cultura humana .

És autora de més de 70 articles, una desena de documentals i numerosos llibres.


Comments

    There are no comments for this Glog.