Izborna lektira: Pokušaj zaboraviti

by Binorex
Last updated 5 years ago

Discipline:
Language Arts
Subject:
Literature
Grade:
7

Toggle fullscreen Print glog
Izborna lektira: Pokušaj zaboraviti

Miro Gavran

Pokušaj zaboraviti

-Kratak sadržaj-Djevojka Anita preseli se u Zagreb iz Nove Gradiške jer je tamo bila silovana. Ne želi da itko sazna njezinu tajnu. Daniel (prijatelj iz novog razreda) se zaljubio u nju, i pokušava joj se približiti. On piše pisma svom prijatelju, a Anita dnevnik pa se tako izmjenjuju osječaji i radnje. Ostali nisu upoznati s njezinom tajnom pa se drugačije ponašaju. Daniel saznaje njezinu tajnu, i uspije joj se približiti. Na kraju se i ona zaljubi u Daniela i prestane se bojati ljudi, tj. postaje opuštena.

-Likovi i karakterizacija-ANITA- boji se ljudi, posebno muškaraca, ali se zaljubi i nakon toga se oslobodiDANIEL- poštuje to da se Anita boji njega i drugih muškaraca, zaljubljenRobi- Danielov prijatelj iz Njemačke, upoznali su se na moru, dopisuju se ANITINI RODITELJI- brinu se za Anitu, zato su se i preselili u Zagreb, otac je zato i počeo piti pa su se zato i posvadili.OSTALIPRIJATELJI- oni ne znaju Anitinu tajnu, pa su je čak i nazvali Nedodirljiva.

Knjiga mi se svidjela zato što neznaš što će se dogoditi. Uvijek kada čitaš je napeto, kroz cijelu knjigu. Knjigu bih preporučila za čitanje jer je zanimljiva i nema puno stranica.


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.