INQUES

In Glogpedia

by NataliaMillerJuan
Last updated 3 years ago

Discipline:
Social Studies
Subject:
History
Grade:
9,10

Toggle fullscreen Print glog
INQUES

INQUES

Els inques,assentats a la serralada dels Andes,crearen un vast imperi que va abraçar port del territori dels actuals Perú, Bolívia, Equador, Argentina i Xile.

UBICACÍO:

ECONOMÍA: Quan es parla de l'economia incaica necessàriament ha de parlar-se de l'agricultura, ja que aquesta, dirigida per l'Estat, era la base. Els seus cultius principals eren la patata i el blat de moro, encara que també sembraven altres varietats de vegetals, com carabassa, quinoa, cotó i cacauet . Els inques havien descobert l'avantatge d'abonar la terra amb certs productes, utilitzant els excrements d'animals com a fertilitzant.

POLÍTICA I SOCIETAT: La societat era molt jeràrquica, la màxima autoritat era l'Inca o emperador, és a dir, el monarca que governava amb poder absolut, ja que provenia directament d'Inti el déu Sol. El monarca habitava en un palau a Cusco i en general es casava amb la seva germana gran. La successió del seu tron ​​l'ocupava un fill legítim, que no necessàriament havia de ser el més gran. L'Inca governava assistit per una aristocràcia selecta anomenada orellanes, els que rebien aquesta denominació com a conseqüència dels grans ornaments que els deformaven les seves orelles.

Traballaven quasi tot el dia i no els pagaven.

L'INCA

L'AUQUI

(EREN PRIVILEGIATS)

(FILL DE L'INCA)

PAÑACAS REALS

(POBLE EN GENERAL)

(PRIMERES GENERACIONS)

NOBLESA

MITIMAES,YANACONAS I HATUN RUNA

CULTURA I CURIOSITATS:

MÚSICA INQUES

DANSA INQUES

CREENCES:

Adoraven diversos déus que representaven les forces de la natura:eren politeistes. Adoraven llocs com coves o muntanyes on creien que habitaven forces sobrenaturals. Creien en la immortalitat de l'ànima i en el més enllà. Els privilegiats anaven a un paradís i els humils a l'inframón.


Comments

    There are no comments for this Glog.