Ha estat el Petit Monstre!

In Glogpedia

by nerea12
Last updated 5 years ago

Discipline:
Language Arts
Subject:
Book Reports
Grade:
6,7,8,9

Toggle fullscreen Print glog
Ha estat el Petit Monstre!

I/ Fixant-nos en la portada i la contraportada del conte, tenint en compte el breu resum que apareix a la contraportada i les imatges que hi apareixen es pot trobar una relació text-imatge, que ens fa comprendre millor el que ens pretén dir el conte. II/ Les imatges del conte tenen molta relació amb el text que s’explica a cada pàgina, les quals faciliten la comprensió del que se’n diu al text i ens permet obtenir més detalls de les situacions narrades. III/ A partir d’aquesta relació ens permet adonar-nos que empren l’element del “Petit Monstre” per mostrar totes les entremaliadures que fa l’Anna i els sentiments negatius que aquesta té, mostrats a partir del Petit Monstre.

Relació text-imatge

Cooper, H. (1999). Ha estat el Petit Monstre!. Barcelona: Juvetud.

1/ La portada i la contraportada ens aporten molta informació sobre el conte i ens ajuda a interpretar de què pot tractar el conte, sense tan sols haver-lo obert i fixant-nos només en les imatges. 11/ Les guardes són una continuació de la portada, ja que segueix el camí de petjades que acaba just al marge dret de la segona pàgina, convidant-nos a obrir el llibre i saber-ne més. 111/ A la entradeta trobem una capsa de regal on es deixa veure una mica el Petit Monstre, fent-nos saber que aquest arriba a la vida de l’Anna en forma de regal.

El tema principal d’aquest conte són els gelós entre germans, més concretament amb l’arribada d’un nou germanet. Les conseqüències actitudinals que comporta aquest fet en la protagonista del conte es mostren a partir d’un monstre de peluix que li regalen els seus pares a la nena. L’Anna, vivia molt feliç amb els seus pares fins que va arriba el Petit Monstre!

Argument

HA ESTAT EL PETIT MONSTRE!

Paratextos

La gelosia és un tema molt comú, sobretot en aquestes edats, ja que sovint els pares decideixen tenir el segon fill quan el primer ja està en edat escolar, és a dir, quan té entre 3 i 5 anys. Així doncs, crec que molts dels infants d’aquesta aula podran sentir-se identificats amb el conte.

Destinataris: 25 alumnes de P-4Lloc: Racó de la biblioteca (adequat)1/ A partir de la visualització del conte, els infants hauran de crear la història que explica el conte de manera cooperativa, fixant-se només en les imatges. Hauran de parar molta atenció en tots els aspectes del conte (paratextos i cos del conte).11/ Un cop elaborada la seva propia narració, la mestra els farà la lectura del conte, fixant-se en el text. Així els infants podran establir relacions text-imatge i comprar la seva narració amb la real. 111/ Reflexió on els infants podran verbalitzar opinions (comparació entre ambdues narracions i sobre el tema del conte: la gelosia).

Activitat

Tema: la gelosia


Comments

    There are no comments for this Glog.