Guillem de Cabestany

In Glogpedia

by zairalopez603
Last updated 6 years ago

Discipline:
Language Arts
Subject:
Writers Biographies

Toggle fullscreen Print glog
Guillem de Cabestany

Guillem de Cabestany

El cor menjat

Favourite Verse

La noticia va ser passada fins arribar al rei d’Aragó que ordenà treure totes les riqueses i posà a la presó, a Ramon de Castell Rosselló. Van crear una escultura de Guillem i Saurimonda davant de l’església.

Realizat per:

Video

Guillem de Cabestany va ser un cavaller de la comarca del Rosselló. Era un Home agradable. Era famós en cortesia, ames i servei. Saurimonda, era una dama: jove, alegre, gentil i formosa, casada amb Ramon de Castell Rosselló, era molt noble i ric, dolent i orgullós. Guillem amava a Saurimonda, cantava i feia cançons sobre ella. Ramon va sentir que Guillem estava enamorat de la seva esposa, per això manà a guardar la seva muller.

Marta MazonAlejandra NadalZaira LopezJennifer Gutierrez

Egan, res qu'ieu vis no'm det alegrier, 1ii.m plac flors de lis ni fmz d'aiglentier; ans vau mieg aiisis de mieg desirier e de beiivolenza, qu'e mala merce m'a tengut Amors, don mi ven Pesmais e la greus dolors.

Un dia Ramon es trobà a Guillem (anava sense gran companyia) i el matà, li va treure el cor i li va tallar el cap. Va portar el cap i el cor a casa seva, el cor el va rostir i condimentar amb pebre, i obligà a la seva esposa que se’l mengés. Li va dir el que havia menjat, però ella no s’ho va creure fins que va veure el cap tallat. Llavors ella digué:“Senyor, m’heu donat tan bon menjar que mai més en menjaré cap altre.” Ella va córrer al balcó i es va tirar, va morir.

Poemes


Comments

    There are no comments for this Glog.