Gorillaz

by l2renzo
Last updated 10 years ago

Discipline:
No category
Subject:
No topic

Toggle fullscreen Print glog
Gorillaz

Damon Albarni Jamie Hewlett van crear Gorillaz l'any 1998 quan ambdós vivien junts a Westbourne Grove, Londres. La idea de crear una banda virtual els va sorgir mirant MTV. Inicialment es va anomenar "Gorilla" i la primera cançó que van compondre va ser "Ghost Train"

La banda va debutar amb un àlbum epònim amb més de 7 milions de còpies venudes, fet que els va valer una entrada al Llibre Guinness dels rècords com la banda virtual més reeixida. El seu segon àlbum d'estudi, Demon Days, va ser llançat al 2005 i va rebre cinc nominacions als premis Grammy l'any 2006, de les quals en va guanyar la millor col·laboració pop amb veu.

Gorillaz és un grup virtual britànic format principalment per Damon Albarn, cantant de les bandes Blur i The Good, the Bad & the Queen, Jamie Hewlett, dibuixant anglès creador de còmics com Tank Girl i Els Freebies, i altres artistes que han col·laborat en els seus projectes.

L'estil musical és bàsicament rock alternatiu però també reben diverses influències que inclouen britpop, dub, hip-hop i música pop.

El grup, en el seu format virtual, està compost per 2D (veu i teclats), Murdoc Niccals (baix), Noodle (guitarra solista) i Russel Hobbs (bateria). L'únic membre permanent del grup és Damon Albarn i la resta la formen diverses col·laboracions.

Gorilllaz


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.