Glog-6410

by klacsak
Last updated 9 years ago

Discipline:
No category
Subject:
No topic

Toggle fullscreen Print glog
Glog-6410

Űrállomás

Hónapokkal a projekt előtt...Regisztráltunk a Planetary Society oldalán. Születésnapi üdvözletet küldtünk Buzz Aldrin űrhajósnak, aki 1969-ben részt vett az első holdraszálláson. Ő volt a második ember, aki a Holdra lépett. A 80 éves Aldrin videóüzenetben köszönte meg a világ minden tájáról érkező jókívánságokat.

Hónapokkal a projekt előtt...Üzenetet küldtünk az űrbe az LightSail Napvitorlán. A napvitorla készítésének folyamatát, útját folyamatosan figyelemmel kísérjük.

A The Planetary Society (angolul A Bolygótársaság) nonprofit tudományos magánegyesület, melynek célja „A világ nagyközönségének bátorítása és bevonása az űrkutatásba tanácsadás, projektek és oktatás segítségével.”

Nemzetközi űrprojekt

Az IMAX filmje a Nemzetközi Ûrállomás (International Space Station) életébe kalauzol el bennünket. Az ûrállomás építését 1998-ban kezdték el, s 16 állam összefogásával elemekbôl rakják össze a tervek szerint 2010-ig. A végleges méretei tekintélyt parancsolóak. 88 méter hosszú és 109 méter széles lesz. Hatalmas napelemtáblái 50-60 átlagos háztartást tudnának folyamatosan ellátni energiával. Az ûrállomás 354 kilométer magasan kering a Föld felszíne felett. Sebessége 28 000 km/h. Míg napjainkig csak néhány kiválasztott juthatott el az ûrállomás fedélzetére, a Lokheed Martin által támogatott IMAX film révén milliók tehetnek virtuális utazást az ûrállomáson.

kémia biológia

matematikafizika

földrajz geológia mérnöki tudományok

Szakértői csoportok

Nyelvek, történelem, művészetek

Űrállomás 3D a film

Motiváció


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.