Fenomene Optice

In Glogpedia

by orecchino13
Last updated 8 years ago

Discipline:
Science
Subject:
Earth Sciences
Grade:
1

Toggle fullscreen Print glog
Fenomene Optice

La orele de desen , cand ai bagat de seama ca pensula pare franta . Privind pietrisul de pe fundul unui lac cu apa clara , ai apreciat ca lacul are o anumita adancime .

Razele de lumina se reflecta in totalitate pe suprafata , neacoperita de disc , a apei . Acest fenomen este numit reflexia totala . Inlocuind discul cu unul care are diametrul de cel mult doua ori mai mare decat adancimea apei , moneda poate fi observata din nou , deoarece razele ajung la suprafata apei mai putin inclinate fata de normala .

Dar masurandu-i adancimea cu ajutorul unei nuiele , ai constatat ca estimarea ta a fost gresita ! Lacul era mai adanc decat ai crezut tu . Nici una dintre razele de lumina care pleaca de la moneda nu va mai reusi sa iasa in aer , adica nu se va mai refracta .

Un fenomen optic important se numeste refractia luminii . La trecerea dintr-un corp transparent-apa-in altul-aerul-raza de lumina se frange ! Fenomenul de schimbare a directiei de propagare a razelor de lumina care traverseaza suprafata de separare a doua corpuri transparente se numeste refractia luminii.

Fenomene Optice


Comments

    There are no comments for this Glog.