Els Perroflautes i la societat

by Albaa12
Last updated 4 years ago

Discipline:
Social Studies
Subject:
World Culture

Toggle fullscreen Print glog
Els Perroflautes i la societat

Els Perroflautes i la societat

Però com es defineixen els "perroflautes" a si mateixos?

Què entenem per "Perroflauta"?El terme Perroflauta s'ha estès tant els últims temps que s'ha començat a usar per anomenar una tribu urbana.

Articles de la xarxa defineixen els perroflautes com els "hippies moderns". La societat els veu com -joves, en majoria- d'aspecte mig descuidat.

EtimologiaEl substantiu és un compost que fa referència a aquells que "porten gos i toquen la flauta". Inicialment es deien perroflautes a les persones que vivien al carrer, portaven robes descuidades i es guanyaven la vida gràcies a activitats com tocar música de carrer.

Popularment, els perroflautes s'associen a joves amb ideologia política inconformista i preocupats amb temes com la globalització, la desocupació, el canvi climàtic, el medi ambient, la biodiversitat, la llibertat d'expressió, la bretxa entre rics i pobres, la lluita pels drets individuals i la lluita contra el neoliberalisme.

Acostumen a definir-se, doncs, com ecologistes, antifeixistes, antiespecistes, anticapitalistes, feministes i antisistemes que busquen canviar les regles del joc.

A Espanya s'acostuma a utilitzar el terme de manera despectiva.

Estètiques que s'associen als "perroflautes"

INCONFORMISTES

Però tot això no són més que estereotips. No són "porretes" que es dediquen a tocar la flauta. Almenys, la majoria no.


Comments

    There are no comments for this Glog.